ma 08 jun 2020

Nederlands Film Festival presenteert podcast ‘De CutCast’ gehost door Julius Ponten en Hein van Joolen

In een tijd dat de wereld een harde stop heeft ondervonden initiëren Julius Ponten en Hein van Jolen de CutCast. Een podcast over en met Nederlandse makers, werkzaam voor of achter de schermen. Reflecterend op hun eigen ervaringen en inzichten gaan Julius en Hein wekelijks een ongedwongen gesprek aan met één of meerdere gasten uit de Nederlandse filmsector over het leven en carrière.

Met de CutCast geeft het Nederlands Film Festival de komende periode de mensen voor en achter de schermen in de Nederlandse filmsector een gezicht in de samenleving.

In de eerste vier podcastafleveringen zijn achtereenvolgens regisseur Mees Peijnenburg, showrunner en acteur Achmed Akkabi, programmeur en mede-eigenaar van de Filmhallen & The Movies Kadir Selcuk en oprichters van animatiestudio Holy Motion Marleen Slot en Mascha Halberstad te gast. De podcast is te vinden in alle podcast-apps en via filmfestival.nl/cutcast. De opname van de podcast is ook te zien en beluisteren op het YouTube-kanaal van het NFF.

 

Over Hein van Joolen en Julius Ponten

Hein van Joolen is een ervaren distributeur met ervaring in de independent en studio-kant. Julius Ponten produceerde o.a. RABAT en WOLF, organiseerde honderden feesten en richt zich nu op het creëren van films en cultureel gedreven initiatieven.

  • Beluister de eerste aflevering

    Voor onze eerste aflevering hebben we regisseur/scenarist Mees Peijnenburg zo gek gekregen om aan te schuiven. Aanleiding voor het gesprek is zijn regiedebuut Paradise Drifters dat door de coronacrisis niet in april uit kon gaan. Er wordt gesproken over de totstandkoming van zijn film en hoe eenzaamheid een rol speelt in onze levens en zijn films.

    Beluister de eerste aflevering