Nederlands Film Festival maakt selectie NFF Debuutcompetitie bekend

Het Nederlands Film Festival maakt de geselecteerden bekend van de NFF Debuutcompetitie die kans maken op de Filmprijs van de Stad Utrecht. De prijs wordt uitgereikt aan de regisseur van het beste regiedebuut. Dit jaar zijn voor de competitie 21 producties geselecteerd uit de 63 inzendingen. De onafhankelijke jury, bestaande uit Shamira Raphaëla, Arjan Brentjes en Lotte Tabbers, kiest uit het aanbod de nominaties en de uiteindelijke winnaar. Op 1 oktober kent de jury in Post Utrecht de Filmprijs van de Stad Utrecht toe. De prijs bestaat uit een beeld en een geldbedrag van €7.500. Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar overal in het land plaats, online en op locatie, van 25 september t/m 3 oktober 2020.

NFF ondersteunt talent en doet dat onder meer met de NFF Debuut- en NFF Studentencompetitie. De meeste titels van de NFF Debuutcompetitie beleven hun première met cast & crew in de bioscoopzaal in Utrecht, waarna de online publiekspremière volgt op filmfestival.nl. Vanwege covid-19 is de NFF Studentencompetitie verplaatst naar december om alle filmmakers van morgen de tijd te geven hun films af te maken, in te zenden en te presenteren.
De geselecteerden voor de NFF Debuutcompetitie (op alfabetische volgorde):
Atilla - Alkan ÇöklüBirdland - Ashgan El-HamusDe man en de vis - Dylan WerkmanDe Ontmoeting - Kutleven - Isis CaboletIn de stilte van de nacht - Yaron CohenMarlon Brando - Vincent TilanusPortret van een mislukt schrijver - Joris Koptod NiokyShadow of Violence - Ibrahim KarataySo I Stay - Marieke de ZwaanTot de tank leeg is - Cláudio de Oliveira MarquesTeledoc Campus - When You Hear The Divine Call - Festus TollTeledoc Campus - De boontjes - Anne van HelvoortTeledoc Campus - Dichterbij - Caroline KemanThe Great Pretenders - Simone PeelenToen wij de tijd hadden - Elène Zuidmeer / DE VANDALENUltrakort - Cliffhanger - Diederick Geers, Jelle Janssen en Jasper LoosUltrakort - Tourist Trap - Vera van WolferenUltrakort - Tram - Olga van den BrandtWatamula - Kevin OsepaWhen Light Fades - Daan GrootZeepaard - Natalie Bruijns
ga terug