Neder­lands Film Festival maakt genom­i­neerden Debuut- en Studen­ten­com­petitie bekend

De genom­i­neerden van de NFF Debuut- en Studen­ten­com­petitie zijn bekendge­maakt door het Neder­lands Film Festival (NFF). Voor de NFF Debu­ut­com­petitie 2019 zijn 85 produc­ties inge­zonden, waarvan het festival 22 produc­ties heeft gese­lecteerd. Drie genom­i­neerden maken kans op de Film­prijs van de Stad Utrecht die door de Gemeente Utrecht wordt toegekend. Voor de NFF Studen­ten­com­petitie zijn dit jaar 104 produc­ties ingeschreven. De genom­i­neerden voor de awards zijn gekozen uit 50 gese­lecteerde eindex­a­m­en­pro­duc­ties. Zij maken kans op de Pathé Tuschinski Award (beste film), de Fentener van Vlissingen Fonds Award (opval­lende prestatie van een crewlid) en de Film Produ­centen Neder­land Award (beste producent).

Programma & tickets Debuut- en Studentencompetitie De film­makers van morgen maken kans op deze felbegeerde onder­schei­dingen die op maandag 30 september worden uitgereikt op de Talent Awards Cere­monie in de Stadss­chouw­burg Utrecht. Tijdens deze cere­monie worden ook de Wild­cards van het Neder­lands Film­fonds toegewezen.
Jury
De jury van de NFF Debu­ut­com­petitie bestaat uit produ­cent Katja Draaijer, animator Frodo Kuipers en scenarist/​regisseur Aaron Rookus. De jury van de NFF Studen­ten­com­petitie bestaat dit jaar uit docu­men­taire­maker Petra Lataster-Czisch, sound­de­signer Vincent Sinceretti, designer en story­teller Noa Jansma en animator Erik Verkerk. Produ­centen Ineke Kanters en Trent vormen de jury voor de FPN-award.

Nomi­naties NFF Debu­ut­com­petie en NFF Studentencompetitie

Nomi­naties NFF Debuutcompetitie

Nomi­naties NFF Studentencompetitie

Pathé Tuschinski Award
Fentener van Vlissingen Fonds Award
  • Huib Dielt­jens als maker en bedenker van VERGEET PUNT (Willem de Kooning Academie)
  • Nigel Lievaart voor de regie en animatie van SPEEDY THE TURTLE (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)
  • Wladimir van Heester, Jesse van der Pluijm, Remy Mulder en Jana Mucek als produ­centen van NINGYO (Neder­landse Filmacademie)
Film Produ­centen Neder­land Award
  • Elsemieke Uijen (Neder­landse Filmacademie)
  • Tessel Jonkers (Neder­landse Filmacademie)
  • Wladimir van Heester (Neder­landse Filmacademie)
Alle gese­lecteerde produc­ties van de NFF Debuut- en Studen­ten­com­petitie zijn tijdens het Neder­lands Film Festival te zien vanaf 27 september tot en met 5 oktober. Programma & tickets Debuut- en Studentencompetitie
ga terug

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte