Ga naar inhoud
Festival

Nafiss Nia is winnaar Forum van de Regisseurs

De winnaar van de auteursfilmcompetitie Forum van de Regisseurs is vanavond bekendgemaakt. Nafiss Nia heeft met Die middag de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2023 in het Louis Hartlooper Complex ontvangen. De jury bestaande uit regisseur en Forum-winnaar 2022 Douwe Dijkstra, regisseur Sherman De Jesus en producent Laurette Schillings kozen de winnende auteursfilm. De negende editie van de competitie Forum van de Regisseurs bestond uit 12 Nederlandse auteursfilms die gecureerd werden door filmjournalist/programmeur Hugo Emmerzael en filmmaker/scenarist Beri Shalmashi.


Over de film en regisseur schreef de jury:
Nafiss Nia maakt met Die middag op een knappe en intrigerende manier invoelbaar hoe het moet zijn wanneer je als individu niet gewenst bent en nergens heen kan gaan. De manier van vertellen, de gekozen vorm en de poëtische elementen, maken ons nieuwsgierig naar de volgende film van deze regisseur.”

In de competitie van het Forum van de Regisseurs dingen eigenzinnige Nederlandse auteursfilms mee die eigenheid als gezamenlijke overeenkomst hebben. De competitie van 2023 werd afgesloten met de prijsuitreiking van de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs van €5.000,- aan de winnaar. Alle winnaars van de negen edities van het Forum van de Regisseurs:

2023: Die middag van Nafiss Nia
2022: Buurman Abdi van Douwe Dijkstra
2021: Bergvan Joke Olthaar
2020: Kala azarvan Janis Rafa
2019: Nu verandert er langzaam iets van mint film office
2018: Light as Feathers van Rosanne Pel en De stoel van de laatste Jaren – Egbert van Anke Teunissen en Jessie van Vreden
2017: Quality Time van Daan Bakker
2016: Full Contactvan David Verbeek
2015: Those Who Feel the Fire Burning van Morgan Knibbe

ga terug