di 18 feb 2020

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS genomineerd voor de EFA Young Audience Award 2020

De EFA Young Audience Award-verkiezing vindt dit jaar plaats in een volledig virtueel, in een platform dat momenteel wordt ontwikkeld. Tijdens deze verkiezing bepalen juryleden van tussen de 12-14 jaar wie de Young Audience Award 2020 krijgt voor de beste Europese jeugdfilm. Ben je tussen de 12 en 14 jaar en wil je lid worden van de internationale online jury? Stuur dan een email naar [email protected].

De drie genomineerde films van dit jaar zijn:

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS
MY EXTRAORDINARY SUMMER WITH TESS
Nederland/Duitsland
Regie: Steven Wouterlood
Scenario: Laura van Dijk
Productie: Joram Willink, Piet-Harm Sterk & Marcel Lenz

MIO FRATELLO RINCORRE  I DINOSAURI
MY BROTHER CHACES DINOSAURS
Italië/Spanje
Regie: Stefano Cipani
Scenario: Fabio Bonifacci & Giomaco Mazzariol
Productie: Isabella Cocuzza Arturo Paglia & Antonia Nava

ROCCA VERÄNDERT DIE WELT
ROCCA CHANGES THE WORLD
Duitsland
Regie: Katja Benrath
Scenario: Hilly Martinek
Productie: Tobias Rosen, Steffi Ackermann & Willi Geike

De nominaties werden uit een tweestapsprocedure gekozen. De internationale commissie selecteerde zes films. Deze commissie bestaat uit EFA Board Member Vanessa Henneman (Nederland) en deskundigen Gonçalo Galvão Teles (regisseur/Portugal), Jacek Rembiś (scenarioschrijver/Polen), Joanna Van Der Meer (BFI/UK) en Nora Lakos (Children’s Film Academy/Hongarije, ECFA vertegenwoordiger). De drie nominaties werden bepaald door een jury bestaande uit 13 en 14 jarigen, die al eerder aan de YAA-verkiezing hadden deelgenomen. Dit zijn Eduardo uit Turijn (Italië), Raluca uit Cluj (Roemenië), Luna uit Wenen (Oostenrijk), Rannveig uit Reykjavik (IJsland) en Štefan uit Izola (Slovenië).


MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Woltz. Tijdens NFF 2019 werd de film genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Scenario en Beste Film. Maaike Neve, werkzaam als junior producent bij BIND Film (het productiebedrijf van MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS), was afgelopen NFF een van de deelnemers van Talent En Route.


Met de steun van Creative Europe – Media Program van de Europese Unie, zullen de EFA Young Audience Award-films in heel Europa worden uitgebracht op Video-on-Demand (T-VoD) -platforms, zoals iTunes, Google Play, Microsoft en Pantaflix, op het regionale Balkan-platform Cinesquare, maar ook op lokale platforms zoals Filmin.

Direct na de filmvertoningen zullen de jonge juryleden stemmen op hun favoriet. Vervolgens is de prijsuitreiking via een live stream te volgen op: https://yaa.europeanfilmawards.eu/.

Degenen die niet konden deelnemen aan het EFA Young Audience Award-evenement krijgen de mogelijkheid om de genomineerde films online te bekijken en deze website zal binnenkort de informatie bevatten waar – voor de genomineerden van dit jaar, maar ook voor de films van de laatste drie edities.


De EFA Young Audience Award wordt georganiseerd door EFA Productions en de European Film Academy met steun van Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) en Creative Europe – Media Sub-Programme of the European Union.

Klik hier voor het volledige overzicht van de Young Audience Award.