ma 11 mei 2020

MI VIDA wint juryprijs op oudste Indie filmfestival van de VS

De komedie MI VIDA is bekroond met een Golden Remi Award op het WorldFest-Houston International Film Festival. Met 53 edities is dit festival is het oudste Indie filmfestival in de Verenigde Staten.

MI VIDA is geregisseerd door Norbert Ter Hall. De film gaat over kapster Lou (Loes Luca) die een droom koestert om in Spanje te wonen. Als Lou’s lerares Andrea haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen?

Vanwege COVID-19 vond het WorldFest-Houston International Film Festival dit jaar niet plaats. De jury deed echter wel haar werk en besloot de belangrijkste prijzen uit te reiken. In het verleden is de Golden Remi Award gewonnen door o.a. Ang Lee, Steven Spielberg, George Lucas en de gebroeders Coen.

MI VIDA deed het ook goed in de Nederlandse bioscoop en werd op 22 februari 2020 bekroond met een Gouden Film (meer dan 100.000 bezoekers). Daarnaast is het de best bekeken titel op Picl.