ma 25 mei 2020

Matthijs Wouter Knol nieuwe directeur European Film Academy

Matthijs Wouter Knol wordt de nieuwe directeur van de European Film Academy. Hij neemt de functie over de Marion Döring, die sinds 1996 deze rol vervulde en al vanaf 1988 betrokken is bij het instituut.

Matthijs Wouter Knol studeerde Contemporaine Geschiedenis aan de Universiteit in Leiden en aan het Koninklijk Nederlands Instituut in Rome (Italië). Na zijn studie werkte hij als producent van documentaires bij Pieter van Huystee Film & TV en het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA). Daarnaast was hij zes jaar programma-manager van Berlinale Talents en is hij sinds 2014 op de Berlinale directeur van de European Film Market. Deze functie behoudt hij tot november 2020.

De European Film Academy (EFA) verenigt nu 3.800 Europese filmprofessionals met als gemeenschappelijk doel de Europese filmcultuur te promoten. De EFA initieert en neemt het hele jaar door deel aan een reeks activiteiten die zich bezighouden met filmpolitiek en economische, artistieke en opleidingsaspecten. Het programma omvat conferenties, seminars en workshops, en een gemeenschappelijk doel is om een ​​brug te slaan tussen creativiteit en de industrie. Deze activiteiten culmineren in de jaarlijkse uitreiking van de European Film Awards.

Vanaf januari 2021 zal Matthijs Wouter Knol zich aansluiten bij het EFA team en als directeur alle taken van Marion Döring overnemen.

Foto: 31pictures.nl. NFF Talentdag in de Stadschouwburg Utrecht. In panel vlnr: Dorien van de Pas (moderator), Matthijs Wouter Knol (Berlinale Talent Campus), Mieke Bernink (Masteropleiding NFTA).