di 02 jul 2019

LIGHT AS FEATHERS valt internationaal in de prijzen en krijgt Spaanse bioscooprelease

LIGHT AS FEATHERS van Rosanne Pel is dit weekend ook internationaal in de prijzen gevallen. Na vorig jaar zijn Nederlandse première te beleven op het Nederlands Film Festival en daar bekroond te zijn met de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek (KNF Award) en het Forum van de Regisseurs, wint Pel met haar debuutfilm nu de prijs voor Beste Speelfilm en Beste Screenplay op het Valencia International Film Festival – Cinema Jove en de juryprijs op het Brussels International Film Festival. Begin dit jaar won hoofdrolspeler Eryk Walny bovendien de prijs voor beste acteur tijdens festival Premiers Plans in Frankrijk. Aan de prijs op het Cinema Jove-festival hangt een geldbedrag van € 35.000,- en een bioscooprelease in Spanje vast.

Regisseur Rosanne Pel: “Ik ben ontzettend trots dat Light as Feathers deze prijs toegekend heeft gekregen. Zowel crew als cast hebben met hard en ziel gewerkt aan deze film. Naast de erkenning hiervan betekent de prijs een kans voor een bioscooprelease in Spanje. Elke extra vertoning die LIGHT AS FEATHERS krijgt is fantastisch!”

  • LIGHT AS FEATHERS

    In een weinig idyllisch Pools plattelandsdorp woont de vijftienjarige Eryk met zijn dominante moeder, grootmoeder en dementerende overgrootmoeder. Vader is niet in beeld. Terwijl Eryk door zijn moeder gebruikt wordt als het haar uitkomt, misbruikt de tiener in dit familiedrama ondertussen zijn jongere buurmeisje. Als ze zwanger blijkt, verkiezen betrokkenen het stilzwijgen. De familie van de jongen raakt nog verder ontwricht. Ondanks pogingen om het leven te herpakken, blijkt er geen ontsnappen aan de verstikkende familiedynamiek.

    Lees meer over de film