wo 10 apr 2019

KOP OP van Job, Joris en Marieke wint Emmy Kids Award

De Nederlandse korte film KOP OP van animatiestudio Job, Joris en Marieke, heeft een Emmy Kids Award gewonnen in de categorie animatie. De prijs werd door Job, Joris en Marieke gisteren in Cannes in ontvangst genomen.

KOP OP is een absurd verhaal over drie vrienden die, door een wasmachine met onvermoede krachten, per ongeluk van hoofd wisselen en elkaars leven moeten overnemen. Met elkaars familie, elkaars avondeten, elkaars hobby’s en alle fouten van dien. In deze animatiefilm belanden de vrienden in ingewikkelde maar ook leerzame situaties. De een moet ineens pianospelen en de ander voetballen, terwijl de derde staat te wachten tot de anderen komen om de fout te herstellen. Lukt het ze om niet ontmaskerd te worden? En krijgen ze ooit hun eigen hoofd terug? Met stemmen van Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse. De film is te zien via NPO Start.

Het is de zevende keer dat er Emmy’s voor kinderprogramma’s worden uitgereikt. Andere Nederlandse winnaars waren in het verleden onder meer de jeugdfilm¬†RABARBER en de serie KASPER EN DE KERSTENGELEN.