do 26 apr 2018

Koninklijke filmtips voor binnenblijven op Koningsdag

Koningsdag! Het weer voorspelt niet veel goeds voor dit jaar. Gelukkig kan je ook binnen in thema blijven met deze Nederlandse films. Van korte film, jeugdfilm tot avonturenfilm: alles wat wils in een Koninklijk jasje.

NU OF NOOIT! – KONINGSDAG
Tijdens de vrijmarkt op Koningsdag ontdekt Younes dat het irritante leeftijdsgenootje dat tegenover hem staat te zingen, net zo worstelt met het verwachtingspatroon van zijn vader als hijzelf (Nederland, 2015).

DE BRIEF VOOR DE KONING
Coming-of-age avonturenfilm naar het gelijknamige boek van Tonke Dragt. Een stervende ridder vraagt de jonge Tiuri om een geheime brief te bezorgen bij de koning van het buurland Unauwen (Nederland, 2008).

KONING VAN KATOREN
Om de troon te kunnen bestijgen in Katoren, het Koninkrijk zonder koning, moet de zeventienjarige Stach een aantal onmogelijke opdrachten volbrengen. Moderne bewerking van Jan Terlouws klassieke jeugdboek (Nederland, 2012).

LANG LEVE DE KONINGIN
Jeugdfilm over het meisje Sara dat leert schaken. In haar rijke fantasie komt de witte schaakkoningin tot leven en belandt ze zelf in het spel (Nederland, 1995).

DE MAJORETTE KONING VAN HET NOORDEN
Buitenstaanders vinden het maar wat raar, maar de elfjarige Janero zelf ziet het probleem totaal niet: als jongen valt hij ietwat uit de toon tussen de marjorettes, maar de maat houdt hij als beste (Nederland, 2016).