di 16 okt 2018

Internationale prijs voor Nederlandse kinderboekverfilming KAPSALON ROMY

De Nederlandse familiefilm KAPSALON ROMY heeft een prijs gewonnen op ’s werelds grootste boekenbeurs: de Frankfurter Buchmesse. De film van schrijfster en scenariste Tamara Bos en regisseur Mischa Kamp heeft de award voor Beste Verfilming van een kinder- of jeugdboek ontvangen.

KAPSALON ROMY gaat over de veranderende relatie tussen een kleindochter en oma bij wie de verwardheid toeneemt. Beppie Melissen (GOOISCHE VROUWEN), Vita Heijmen en Noortje Herlaar (ZUIDAS, LOIS) vertolken drie generaties vrouwen die een onvergetelijke verandering doormaken. De film gaat in 2019 in première in de Nederlandse bioscopen.

Over het boek en de film

Met frisse tegenzin vangt Oma Stine (Beppie Melissen) haar kleindochter Romy (Vita Heijmen) na school op in haar kapsalon, omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar haar oma moet. Maar alles verandert als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma.

Tamara Bos en Mischa Kamp

Tamara Bos en Mischa Kamp maakten eerder al HET PAARD VAN SINTERKLAAS en WAAR IS HET PAARD VAN SINTERKLAAS, beide films eveneens boekverfilmingen met scenario van Tamara Bos. Zij is een bekend kinderboekenauteur en scenarist van populaire films als o.a. BRAMMETJE BAAS en HET PAARD VAN SINTERKLAAS. Voor de laatste film won ze in 2005 een Gouden Kalf voor Beste Scenario. Het boek KAPSALON ROMY wordt in Nederland uitgegeven bij Gottmer en de film is geproduceerd door BosBros.