di 16 jun 2020

Inschrijving tweede editie Videoland Academy

Ideeën voor de tweede editie van de Videoland Academy kunnen vanaf nu ingestuurd worden! Videoland Academy zoekt originele en toegankelijk vertelde verhalen met cinematografische kwaliteit. Wil jij een origineel en spannend verhaal uitwerken voor de streamingdienst en gedurende het proces deelnemen aan een aantal inspirerende workshops? Lees dan hieronder hoe jij mee kan doen en stuur jouw idee in!

Thema fictie: Modern Fantasy

“Nederland met een vleugje fantasie”. Voor de tweede editie is de Videoland Academy op zoek naar fictie verhalen die zich afspelen in onze huidige tijd, maar dan met een fantasie element. De realiteit waarin wij leven kan soms hard, eentonig, maar ook heel spannend zijn. Wat de realiteit echter mist, is een beetje fantasie die ons helpt ontsnappen, relativeren of duiden. Deze verhalen kunnen raakvlakken hebben met diverse andere genres zoals comedy, horror, coming-of-age, drama of thriller, voor jong en oud. Haal inspiratie uit de hedendaagse maatschappij, persoonlijke gebeurtenissen of invloedrijke trends die in Nederland relevant zijn.

Thema documentaire: Familie

Onder het motto “Je familie kies je niet”, is Videoland op zoek naar een uniek inkijkje in spraakmakende families van Nederland. Videoland Academy is op zoek naar verhalen over mysterieuze, criminele of intrigerende families. Families worden vaak geassocieerd met gezelligheid, steun en betrouwbaarheid, maar wat nou als deze waarde enkel aan de oppervlakte zichtbaar zijn? Families kunnen ook ingewikkeld zijn, geheimen met zich meedragen of juist heel uitgesproken controversieel zijn. Voor de tweede editie zal de Videoland Academy zich richten op familie van alle soorten en maten.

Inschrijven voor de tweede editie kan t/m 15 juli 2020 via www.videoland.nl/academy. Hier is ook meer informatie te vinden over het thema en de voorwaarden van de Videoland Academy.

Ideeëncheck op woensdag 1 juli

Ben je scenarioschrijver of documentairemaker en wil je weten of je documentaire- of fictieplan in aanmerking komt voor de tweede editie van Videoland Academy? Of heb je vragen over de thema’s Modern Fantasy en Familie? Dan kan je op woensdagochtend 1 juli je idee laten checken en vragen stellen over de thema’s aan de professionals die betrokken zijn bij Videoland Academy. Vul voor 22 juni het aanmeldformulier ideeëncheck in. Vragen? Stel ze via [email protected].

Over Videoland Academy

Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en in samenwerking met het Nederlands Film Festival (NFF), International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA), International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Dr. Script. Overige partners zijn Buma Cultuur, Nederlandse Filmacademie, Planet X en Filmmore. Deadline voor aanmelding is 15 juli 2020 via www.videoland.nl/academy. De films of documentaires van de uiteindelijke vier deelnemers gaan in 2021 in première op het NFF, IDFA of IFFR.