wo 13 apr 2016

Inschrijving HFM Co-Production Platform 2016 nu geopend

De 29e Holland Film Meeting zal plaatsvinden van 22 tot en met 25 september 2016 als jaarlijks onderdeel van het Nederlands Film Festival. Het in Utrecht gevestigde HFM Co-Pro Platform evenement is een van de belangrijkste podia voor financiering van onafhankelijke Europese cinema, en er worden tevens diverse prijzen aangeboden om de ontwikkeling en/of de productie van de film te bevorderen.

De inschrijvingen zijn geopend tot 1 juli 2016.

Ieder jaar selecteert HFM ongeveer twintig filmprojecten in ontwikkeling, geschikt voor co-productie, klaar om gepresenteerd te worden aan de belangrijkste en meest invloedrijke financiers, distributeurs, verkoopagenten, omroepen en co-producenten van de internationale cinema. Geselecteerde participanten kunnen profiteren van de kans om hun projecten pitchen, feedback te krijgen van toonaangevende filmprofessionals, en één-op-één meetings te houden binnen een professionele maar ontspannen sfeer.

Voor internationale projecten zijn de reis en het verblijf voor 3 nachten in Utrecht’s luxe Hotel Karel V, voor twee gedelegeerden per project, in de selectie inbegrepen.

Europese speelfilms die geschikt zijn voor co-productie, met een minimale duur van 70 minuten, en met lokale financiële steun op zijn plaats (overheidsfinanciering, TV, MG of aftrekposten), komen in aanmerking voor selectie.