di 25 aug 2020

Holland Film Meeting Selectie 2020

Meer informatie over Holland Film Meeting?
Ga naar onze HFM-pagina

New Dutch Selectie


Anouschka

Een interactieve reis van een magisch zwart meisje door de ruimte en tijd. 
Regie:
Tamara Shogaolu
Scenario: Sandy Bosmans & Elinor Vanderburg
Productie:
Jamari Perry, Tamara Shogaolu & Marcela Stolzmann (Ado Ato Productions)

Apollo

Wanneer een gevierd ‘playlist curator’ bij een populair muziekstreamingbedrijf wordt geconfronteerd met de piek van zijn succes, belandt hij gedurende één zomerdag in een odyssee door muzikaal Amsterdam, die hem langzaam maar zeker dwingt te kiezen wat hij belangrijker vindt: zijn grenzeloze ambitie — of alles wat hij daarvoor moet opofferen.
Regie:
Aaron Rookus (The Idyll & Other Exotics was part of BoostNL 2019-20; directed a Gouden Kalf winner. Een goed leven, 2015, nominated for Dutch Directors Guild Award in 2018)
Scenario: Wander Theunis
Productie: Laurette Schilings (Topkapi)
Co-producer: A Private View (BE)

De Neukpiet, of: Hoe Ik Mezelf Vond en Per Ongeluk een Rassenoorlog Ontketende

Wanneer een worstelende Surinaamse stand up comedian een karikatuur van Zwarte Piet creëert om de racistische Nederlandse Sinterklaas traditie op de hak te nemen, bereikt hij eindelijk het succes waar hij zo vurig naar verlangt. Maar zijn bekendheid maakt hem onverhoopt ook een mascotte voor extreem rechtse groeperingen waar zijn activistische familie tegen vecht voor gelijkheid. Wanneer deze strijd tot een explosieve confrontatie komt, moet onze held voor eens en voor altijd beslissen aan welke kant hij staat: de eeuwige grap, of de onvermijdelijke revolutie.
Scenario: Ashar Medina
Regie:
Gonzalo Fernandez
Productie: Ashar Medina, Gonzalo Fernandez & IJswater Films (NL)

Candy

Een documentaire over Candy Dulfer, de wereldberoemde Nederlandse saxofonist, wordt dit jaar vijftig. Als dochter van jazzsaxofonist Hans Dulfer hebben haar beide ouders een grote rol gespeeld in haar muzikale carrière als collega-muzikant en manager. Nu ze ouder worden en Candy’s dagen van optreden met supersterren als Prince en Pink Floyd allang voorbij zijn, moet ze zichzelf opnieuw uitvinden in moeilijke tijden.
Scenario en regie: Carin Goeijers
Productie: Sanne Cousijn & Camiel Zwart (Blackframe)

Exhibit #8

When Bosnian-born AISHA and cameraman ELIAS team up to shoot a documentary on the mysterious disappearance of Aisha’s brother, they cross paths with another film crew, who are creating an even more sinister narrative…
Regie: Ruben Broekhuis (Exhibit #8 is Ruben’s feature debut)
Scenario: Sarah Offringa
Productie:
 Monique van Kessel (Make Way Film)

De Man uit Rome 

De Italiaanse priester Filippo (37) komt in opdracht van het Vaticaan een wenend Mariabeeld onderzoeken en ontmaskeren in een Limburgs grensdorp waar vier jaar eerder een leerling elf schoolgenoten doodschoot. Aangetrokken en ontregeld door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt hij verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderbaarlijke gebeurtenissen.
Regie: Jaap van Heusden
Scenario: Rogier de Blok
Productie: Marc Bary (IJswater Films, previously part of BoostNL with the project  La última primavera, which premiered at 2020 Festival de Cannes.)

Nosferatu Reanimated

An animation about a stout young lady, Ellen, tries to break free from her bourgeois society. Embarking on an adventurous trip to the country of spooks and shadows, she encounters a formidable foe: Orlok the Vampire. Now Ellen has to make a dramatic sacrifice with which she may defeat the monster and gain her much-desired freedom.
Regie en scenario: Erik van Schaaik
Productie: Ate de Jong (Mulholland Pictures)

Paradijs

Het gezin van de introverte, gelovige Peter dreigt onder druk uit elkaar te vallen wanneer zijn jongste dochter vermist raakt in een Mexicaanse jungle.
Regie en scenario: Wout Malestein
Productie: Aydin Dehzad (Kaliber Film)

Onder de Blote Hemel 

Elvie (10) woont met haar verstandelijk beperkte moeder in een stacaravan op de kleine camping van haar opa te midden van de Veluwse bossen. Als Elvie haar moeder mentaal voorbij begint te groeien en het haar opa steeds slechter lukt om de controle te houden begint hun geïsoleerde wereldje vervaarlijk te wankelen.
Regie en scenario: Lilian Sijbesma (dit script won de 2018 Visser-Neerlandia Prijs voor Beste Scenario van Nederland en Vlaanderen)
Productie:
Germen Boelens & Kirsi Saivosalmi (Revolver Amsterdam)


BoostNL Selectie


A Flying Character (Un personaje volador, Argentina)

A Flying Character tells a story about overcoming grief. After his mother’s death, a writer tries to clean up his life without succeeding until he finds a way to transform his pain: he will adopt another identity, parallel to his own, independent, with its own history, fears and desires.
Regie en scenario: Martina Juncadella
Productie:
Julieta Juncadella (Una Presencia)

Holy Electricity (Georgia/The Netherlands)

Nika and Nodo, two crusaders in contemporary Tbilisi, smell business opportunities when giant neon crucifixes appear around town. But selling home-size copies door-to-door turns out less successful than thought. Adding ‘holy electricity’ as an extra feature seems lucrative, but Nika fears to be doomed to hell.
Regie en scenario: Tato Kotetishvili
Productie:
Irakli Metreveli (Zango Studio), Tekla Machavariani (Nushi Film)
Co-producer: The Film Kitchen (NL)

Jacobsweg (The Netherlands/Ireland)

Nadat zijn hond bijna is verongelukt onderweg naar Santiago de Compostella, gaat Jacob Splinter, een sportieve senior, in op de uitnodiging van een man om even bij te komen in zijn vakantiehuis. Als Jacob zijn reis weer wil hervatten blijkt het schijnbaar gastvrije gezin niet van plan om hem te laten gaan.
Regie: Eelko Ferwerda
Scenario: Froukje Tan
Productie: Joram Willink & Maaike Neve (BIND)
Co-producer: Vico Films (IE)

De Maalstroom (The Netherlands)

Binnenvaartschipper Jan vervoert een lading woestijnzand, bestemd voor een Rotterdams stadstrand, totdat hij een Oost-Afrikaans vluchtelingenkamp ontdekt in het ruim van zijn familieschuit, De Maalstroom. Deze onvoorziene passagiers dwingen Jan om het leven onder ogen te komen dat hij al jaren vanaf zijn boot aan zich voorbij laat gaan.
Regie:
Teddy Cherim
Scenario: Kim Kokosky Deforchaux
Productie: Marten van Warmerdam (Graniet Film)

Marina (Brazil)

Marina, the only black teen in her wealthy private school, prepares for her dreamed 15th birthday party. Meanwhile, dozens of bodies with bullets holes are found in her tropical hometown. She remains unaffected, until she starts hanging out with Pedro, the seamstress’ son, a guy that could be her first love or the next body gunned down.
Regie en scenario: Laís Santos Araújo & Pethrus Tibúrcio (Aguda Cinema)
Productie: Nara Aragão & João Vieira Jr. (Carnaval Filmes)

Marionetten (The Netherlands)

Marionetten is een duister drama over Lola (10), die dolgraag bij een groep kinderen wil horen die marionetten spelen in een theaterstuk. Tijdens de repetities kruipen de kinderen in de huid van hun karakters. Langzaam vervaagt de grens tussen realiteit en spel. Als de groep besluit om een onschuldige vrouw te vermoorden, moet Lola zich afvragen hoeveel ze bereid is op te geven om erbij te horen.
Regie en scenario: Arianne Hinz
Productie: Ibrahim Karatay & Reinier Selen (Rinkel Film)

The Settlement (Al-Mosta’mara, Egypt/France)

The blade factory witnessed their father’s death. The only compensation offered to Hossam and Maro to relinquish their legal rights is to work in the same position as their father, next to the same person who caused their father’s accidental death.
Regie en scenario: Mohamed Rashad
Productie: Hala Lotfy (Hassala Films)
Co-producer: Caracteres Productions (FR)

Hout (The Netherlands)

 Als Ben (17) aan de slag gaat in een houtfabriek, heeft hij moeite zich staand te houden in deze harde mannenwereld. Opgegroeid zonder vader en met een onstabiele moeder is Bens transitie van jongen naar man al jaren aan het haperen. Als Ben ontdekt dat hij langzaam in hout verandert, wordt volwassenwording op scherp gezet.
Regie: Flynn von Kleist
Scenario: Matthijs Bockting
Productie: Guusje van Deuren (The Rogues)


Stories & Beyond Selectie


Nederland


The Clock
Een psychologische thriller die van het verleden naar het heden verschuift en het lot volgt van een briljante wetenschapper en zijn dodelijke obsessie voor een hele oude astronomische klok.
Regie: TBC
Scenario:
Reinier Smit, based on an original script by George Sluizer & Nick Fisher
Productie: Anouk Sluizer (Sluizer Films)

Dakar
Om afsluiting te vinden reist de schuchtere Sandra naar Dakar waar haar enige dochter tijdens een tussenjaar om het leven kwam bij een roofoverval. Maar als ze ontdekt dat Marit een internationaal corruptieschandaal op het spoor was en daarom is vermoord, besluit ze het onderzoek van haar dochter te voltooien.
Regie: Tim Oliehoek
Scenario: Alexander de Bruijn
Productie: Kaja Wolffers (NL Film)

Opgebrand: Burn-out Dagboek
Wanneer striptekenaar Maaike in een burn-out belandt, wordt haar grootste angst werkelijkheid: ze kan niet langer perfect zijn. In een persoonlijke zoektocht, met vallen en opstaan, leert ze gewoon ‘goed genoeg’ te zijn.
Regie: Dario van Vree
Scenario: Eveline Hagenbeek, Dario van Vree
Productie: Tünde Vollenbroek (Studio Pupil)

Mengelberg
Ooit was Willem Mengelberg een geniaal dirigent, maar tussen 1940 en 1945 was hij verdwaald in de buitenmuzikale werkelijkheid van oorlog en nazisme. Afgezonderd in de Zwitserse Alpen wordt hij omringd door drie vrouwen die hunkeren naar zijn liefde en aandacht. Alle drie proberen zij hem te steunen in het gevecht met de demonen uit zijn verleden. Muziek is uiteindelijk het enige wat hem rest.
Regie en scenario: Annette Apon
Productie: Digna Sinke & Hugo Naber (SNG Film)

Duitsland

Monument
The highly gifted Alice desires nothing more than to secure her latest invention with a patent. But the male-dominated patent office keeps rejecting her application. Therefore Alice ventures out on an obsessive tour-de-force to fight for her mysterious masterpiece.
Regie en scenario: Christoph Rainer
Productie: Maximilian Haslberger (Amerika Film)

Roxy
When cheeky, enthusiastic detective Roxy (10), driven by an indomitable love of truth, moves to Berlin, she falls straight into the biggest case of her life. She can only solve this case with the help and friendship of two other loners: Annaté and the mysterious “compulsive hoarder” Mr. Grindelmann.
Regie: Joachim Massanek
Scenario: Katharina Reschke
Productie:
Oliver Schütte (Tellfilm Deutschland GmbH)
Co-producer: Phanta Basta! (NL)

Sirens Call
The experimental documentary SIRENS CALL (WT) focusses on the contemporary phenomenon of ‘real-life Mermaids’ in Europe and the United States. For various reasons, men and women worldwide take over the identity of a mermaid. SIRENS CALL follows different main characters and their different motives. Human, animal and cyborg merge into one.
Regie en scenario: Miriam Gossing & Lina Sieckmann
Productie: Claus Reichel (FilmFaust)
Co-producer: Elbe Stevens Film (NL)

Ierland

Darlington Academy
After learning what’s happening behind closed doors, Ellory must stay alive long enough to plot an escape from her new school.
Regie: TBC
Scenario: Sarah-Kate Fenelon
Productie: TBC

Lima 616
The cost of war is hell unbound. When an elite special forces unit accidentally kill the son of an Afghan Warlord during a black ops raid they unleash a demon intent on revenge.
Regie: Martin Stalker
Scenario: Colin Weldon
Productie: Jules Charlton (Veridian 3 Films)

Oileán
When a remote Irish island is forced to evacuate, Thomas, 50, refuses to leave. Left alone that night, he cannot move forward until he confronts the ghosts of his past.
Regie: TBC
Scenario: Deborah Grimes
Productie: TBC

Outside the Family
A career-driven mother turns her attention to her teenage son who is having an affair with an older man. This triggers a deeper family crisis as she is forced to re-evaluate her relationship with her son as well as her place in the Irish society. All of this is against the background of an economic recession that threatens to tear this family apart.
Regie: Miro Mirko Mastropasqua
Scenario: Roberto Scarpetti & Miro Mirko Mastropasqua
Productie: Anniina Kankaansivu

Verenigd Koninkrijk

Brutes
Three years after a plane crash left her marooned on an isolated island, intersex sixteen year-old Semani sets out to rejoin the group of schoolmates she has become estranged from. When faced with her rival Noni’s strange new rules and way of life, Semani has to decide whether to try and change the girls – or join them.
Regie en scenario: Lucy Brydon
Productie: Jessie Mangum (Thought Experiment Ltd.)

This Is Home
When a quiet young heroin dealer falls in love with the guy who stashes his drugs, and an overweight shop-keeper falls for the homeless girl across the street, they struggle to find a way to transcend their realities and create new ways to be free…
Regie: TBC
Scenario: Silas Parry
Productie: Gill Parry (feral inc.)


EMERGING DUTCH TALENT


De Hosselaars

In navolging van COVID-19 en de stilstand van de economie richt de transmediale documentaire zich op ‘Hosselaars’ die kansen zien in crisistijd en gewend zijn aan de randen van de Westerse economie te opereren. Zullen de hosselaars’ overlevingsstrategieën – ooit ontstaan door het ontbreken van juiste diploma’s, achtergrond of kansen – nieuw gewaardeerde expertises in het post-corona tijdperk zijn?
Regie en scenario: Ivan Winter & Isaura Sanwirjatmo
Productie: Daniel de Keijzer (Eighty5ive) & Stefanie Vermeiren (Maak Impact)

Toen Wij Uit Suriname Kwamen

Netty, een 12 -jarig meisje is opgelucht als ze met haar moeder en zusje in Nederland komt wonen. Helaas blijft het oude leven in Suriname haar achtervolgen. Daarom heeft ze een missie: Zo Nederlands mogelijk worden. Het eigenzinnige klasgenootje Tosca, gaat Netty hierbij helpen.
Regie en scenario: Shafelly Snijders
Productie: TBC


Talent en Route Selectie


 

Producers

Tom van Blommestein
Tom van Blommestein was voorheen werkzaam als creatief producent bij NL Film en werkt momenteel bij Lemming Film waar hij zich richt op de productie van dramaseries, gefocust op een internationale markt en ook commerciële films.

Chris Stenger
Sinds zijn afstuderen aan de Nederlandse Film Academie in 2014, werkt Chris Stenger voor het productiebedrijf Family Affair Films, waar Chris zich richt op nieuw talent en animatie. Zo produceerde ze de short stop-motion film Human Nature, die in 2019 in première ging op het Toronto International Film Festival en genomineerd werd voor een Gouden Kalf.

Scenaristen-regisseurs 

Ashgan El-Hamus
Ashgan El-Hamus studeerde in 2017 af aan de Nederlandse Film Academie op het gebied van scenario. Ashgan schreef beiden seizoenen van de populaire jeugdserie SKAM NL. Haar regiedebuut Birdland, waarvoor ze tevens het scenario schreef, gaat in première tijdens het Nederlands Film Festival van dit jaar en doet zo mee voor een Gouden Kalf voor Korte Film en de NFF Debuutcompetitie.

Aiman Hassani
Filmmaker Aiman Hassani leerde zichzelf regisseren en maakte zo de korte film SHORT! #YOLO4REAL, the Teledoc Campus film Maar je achternaam is toch Marokkaans? en Centraal Khata, die achter elkaar in première gingen tijdens NFF 2017, 2018 en 2019. Centraal Khata was de Nederlandse inzending voor de Emmy Awards.


Meer informatie over Holland Film Meeting?
Ga naar onze HFM-pagina