wo 09 okt 2019

Holland Film (M)eating

Na een belabberd etentje tijdens NFF 2018, toen sub-prime chow werd geserveerd aan de Nederlandse en internationale gasten, besloot producent Joram Willink dat genoeg ook echt genoeg was. Als andere internationale filmfestivals en -markten de mag van hun gasten kunnen verrassen (hij noemt de gastro verrukkingen van San Sebastian), dan zouden de Nederlanders dat ook kunnen.

Willink wilde daarom de smaakpapillen van HFM 2019-gasten prikkelen, samen met Eline van Hagen van IJswater Film, Miel van Welzen van New Amsterdam en filmmaker Fedde Hoekstra. De locatie was Utrechts kanaalrestaurant Troost & Proost, gehost door eigenaar en culinaire choreograaf Jan van Rossum. Hier werd een lekkere traditioneel Indonesische rijsttafel geserveerd.

Zoals verwacht, steeg het tevredenheidsniveau en waren de glimlachen terug op de gezichten van de internationale gasten, talloze producenten, filmmakers en financiers (vooral de Britten en leden van de internationale pers).

“Eten is de beste manier naar om het hart te veroveren” zei Willink achteraf, “vooral het hart van een filmproducent.”

Menu:

  • Miel van Welzen (New Amsterdam Film Company):  saté met pindasaus en atjar tjampoer + Kroepoek
  • Eline van Hagen (IJswater Films):  Inca Pepesan, Indonesische makreel
  • Joram Willink (BIND film): Rendang (rundvlees)
  • Fedde Hoekstra (Fedde Hoekstra) –  Seroendeng, tropisch fruit en gefrituurde bananen chips
  • Jan van Rossum Tom-ka-ka (soep), gele rijst, Gado-gado (groentes) en kokos ijs.

Tekst: Nick Cunningham