do 31 okt 2019

Griezelen met Nederlandse horrorfilms

Mwuahahaha.. het is zover! De wereld staat vandaag in het teken van Halloween. Een vampier, zombie-dokter of skelet? Je kunt het vandaag allemaal tegenkomen op straat. Blijf jij liever veilig binnen en wil je een avondje griezelen op de bank? Het NFF heeft een aantal Nederlandse horrorfilms en thrillers voor jou op een rijtje gezet. Pak je popcorn erbij en griezel mee met deze Nederlandse horror!


Nederlandse Horrorfilms: nu en binnenkort te zien

In de bioscoop, op televisie en online: deze recente spannende films zie je nu of binnenkort!

 • BUMPERKLEEF

  Een bloedstollende achtervolging door een onguur figuur op de Nederlandse snelwegen… Dat overkomt Hans en zijn gezin in de nieuwe Nederlandse thriller BUMPERKLEEF. Wie of wat hem achtervolgt verklappen we niet, maar na deze film zullen witte bestelbusjes nooit meer hetzelfde zijn.

  BUMPERKLEEF is nu te zien in de bioscoop. Check Biosagenda.nl voor bioscopen bij jou in de buurt.

  Lees meer
 • BEENLAMPMAN

  Niet doodeng, maar smakelijk is anders. In televisiedrama BEENLAMPMAN krijgt een uitgebluste docent een ongeluk en een operatie. Zijn been wordt geamputeerd, maar hij kan geen afscheid nemen van zijn geamputeerde been. Hij besluit er een lamp van te maken….

  BEENLAMPMAN is onderdeel van de Centraal serie en is op vrijdag 29 november om 21:30 uur te zien op NPO3.

  Lees meer
 • VALS

  Vers op de on demand platforms: de bloedspannende thriller VALS. Tijdens een meidenweekend raken vier vriendinnen ingesneeuwd in een afgelegen huisje in de Ardennen. En dan krijgen ze niet alleen bibbers van de kou.

  Te zien via Netflix en Pathé Thuis.

  Lees meer
Nederlandse horrorfilms on demand

Horror, spanning en sensatie! Onderstaande Nederlandse horrorfilms, thrillers en fantastische films zijn via diverse on demand platforms te zien.

 • DE POEL (2014)

  Lekker weg in eigen land? Voor twee recent ontslagen bankiers en hun gezinnen pakt dat toch anders uit, wanneer hun lowbudgetvakantie in een ware survivaltocht verandert. Deze psychologische thriller met een licht bovennatuurlijk sausje is bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Geluid.

  Nu te zien via Pathé Thuis.

  Lees meer
 • LOFT (2010)

  In deze remake van de Vlaamse thriller delen vijf boezemvrienden een appartement voor hun seksuele escapades. Het is echter uit met de buitenechtelijke pret wanneer er een vermoorde vrouw wordt aangetroffen.

  Nu te zien via Pathé Thuis.

  Lees meer
 • PROOI (2016)

  Dierenarts Lizzy en leeuwenjager Jack worden ingeschakeld wanneer een enorme leeuw huishoudt in Amsterdam. Samen openen ze in deze vaak komische thriller de jacht op het moordlustige roofdier.

  Nu te zien via Pathé Thuis en Netflix.

  Lees meer
 • ZOMBIBI (2012)

  Weg met de vooroordelen? Weg met de zombies! Aziz en zijn luie broer Mo vechten zich met een bontgekleurd gezelschap een weg door hordes ondoden om Aziz’ mooie collega te redden. Deze griezelfilm kent een mix van zombie en komedie.

  Nu te zie via Pathé Thuis.

  Lees meer
 • SINT (2010)

  Makkers staakt uw wild geraas, want deze Sint is een slechtheiligman pur sang. Nederhorroruitvinder Dick Maas trakteert op kippenvel, vette actie én knipoog. Maas rekent in zijn horrorkomedie af met het politiek correcte idee van de kindervriend.

  Nu te zien via Netflix en Pathé Thuis

  Lees meer
 • DE LIFT (1983)

  Wil je liever gaan voor een klassieker? DE LIFT tekent het begin van het nederhorrorgenre. Deze succesvolle horrorfilm van Dick Maas, over een moordlustige lift die mysterieuze ongevallen veroorzaakt, is bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Regie.

  Te zien via Videoland

  Lees meer