vr 30 okt 2020

Griezelen met Nederlandse horrorfilms

Mwuahahaha.. het is zover! De wereld staat vandaag in het teken van Halloween. Heb jij ook zin in een avondje in spanning op de bank? Het NFF heeft een aantal Nederlandse horrorfilms en thrillers voor jou op een rijtje gezet. Pak je popcorn erbij en griezel mee met deze Nederlandse horror!


Nederlandse Horrorfilms: nu in de bios

In de bioscoop is er ook spanning te beleven! Onderstaande films zijn nog te zien op het witte doek:

 • DE DICK MAAS METHODE

  Oké, deze documentaire is niet om te griezelen, maar een mooi kijkje achter de schermen bij Dick Maas, de maker van Nederlandse horror klassiekers als DE LIFT en AMSTERDAMNED. Begeleid door een schat aan unieke videobeelden en foto’s uit zijn privéarchief geven Maas en een groot aantal medewerkers en filmkenners een kijkje achter de schermen. Nog in een paar Nederlandse zalen te zien!

  Bekijk op Biosagenda
 • MARIONETTE

  De Amerikaanse kinderpsychiater Marianne (Thekla Reuten) verhuist naar Schotland om een nieuw leven te beginnen. Een van haar nieuwe patiënten in het behandelcentrum is de tienjarige Manny. Hij is een gesloten en geheimzinnig kind dat tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen. Bovendien beweert dat hij de dat hij Marianne’s toekomst kan sturen. Als zijn duistere tekeningen inderdaad lijken uit te komen, begint Marianne aan een obsessieve zoektocht. Haar leven dreigt daardoor compleet te ontsporen.

  Bekijk op Biosagenda

Nederlandse horrorfilms on demand

Horror, spanning en sensatie! Onderstaande Nederlandse horrorfilms, thrillers en fantastische films zijn via diverse on demand platforms te zien.

 • BUMPERKLEEF

  Een bloedstollende achtervolging door een onguur figuur op de Nederlandse snelwegen… Dat overkomt Hans en zijn gezin in de nieuwe Nederlandse thriller BUMPERKLEEF. Wie of wat hem achtervolgt verklappen we niet, maar na deze film zullen witte bestelbusjes nooit meer hetzelfde zijn.

   

  Bekijk op Netflix
 • DE GRIEZELBUS

  Griezelen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Met DE GRIEZELBUS, naar de immens populaire boekenserie van Paul van Loon, griezel je gezellig met het gezin.

  De titel van de film verwijst naar het vervoermiddel waarmee de klas van Onnoval op schoolreisje gaat. Niet zomaar een dagje uit, want de expeditie is ontsproten aan de fantasie van de elfjarige Onnoval. Hij wordt op school gepest om zijn uiterlijk, zijn griezelverhalen en zijn dromerige gedrag. Hij krijgt de kans wraak te nemen als hij bezoek krijgt van de duivelse schrijver Ferluci.

  Bekijk op Pathé Thuis
 • VALS

  De bloedspannende thriller VALS wil je niet missen. Tijdens een meidenweekend raken vier vriendinnen ingesneeuwd in een afgelegen huisje in de Ardennen. En dan krijgen ze niet alleen bibbers van de kou….

  Bekijk op Pathé Thuis
 • THE WINDMILL MASSACRE

  Hollandse horror met hoofdrol voor een oerhollands symbool… Een groep toeristen krijgt spijt van hun toer langs Nederlandse windmolens als ze bij een bloeddorstige molen belanden. Met internationale cast gemaakte, Engelstalige horror vol suspense én humor.

  Bekijk op Pathé Thuis
 • DE LIFT

  Geïnspireerd na het zien van DE DICK MAAS METHODE? Kies voor nostaligisch griezelen met DE LIFT! Deze succesvolle horrorfilm van Dick Maas, over een moordlustige lift die mysterieuze ongevallen veroorzaakt, is bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Regie.

  Bekijk op Videoland

Kort in spanning

Zit je liever niet te lang in spanning? We zetten ook nog even drie spannende korte films voor je op een rijtje! Want soms is tien minuten nagels bijten meer dan genoeg…

 • SWIPE

  Op weg naar huis ziet een meisje dat ze op haar dating-app een match heeft met een enge man, die ze eerder juist weg heeft geswiped. Ze is bang dat de man gevaarlijk dichtbij komt. Een beklemmend horrorgevoel brengt het eigentijdse en realistisch uitgebeelde onderwerp cyberstalking ongemakkelijk dichtbij.

  Bekijk bij NPO 3LAB
 • NERVOSA

  Jade woont met haar vriendinnen Rex en Bo in een afgelegen stacaravan. Wat op het eerste gezicht een normale vriendschap lijkt, blijkt al snel meer weg te hebben van een gijzeling.

  Bekijk op NPO Start
 • COLOSSEUM

  Er broedt iets duisters onder de schone schijn van onze beschaafde samenleving. Een neo-western over de toenemende polarisatie in Nederland.

  Bekijk op NPO Start