di 30 okt 2018

Griezelen met Nederlandse horrorfilms

Mwuahahaha.. het is zover! De wereld staat vandaag in het teken van Halloween. Een vampier, zombie-dokter of skelet? Je kunt het vandaag allemaal tegenkomen op straat. Blijf jij liever veilig binnen en wil je een avondje griezelen op de bank? Het NFF heeft een aantal horrorfilms uit eigen land voor jou op een rijtje gezet. Pak je popcorn erbij en griezel mee met deze Nederlandse spooky-movies.


 • DE POEL (2014)

  Lekker weg in eigen land? Voor twee recent ontslagen bankiers en hun gezinnen pakt dat toch anders uit, wanneer hun lowbudgetvakantie in een ware survivaltocht verandert. Deze psychologische thriller met een licht bovennatuurlijk sausje is bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Geluid.

  Lees meer
 • ZWART WATER (2010)

  Zin in een psychologische thriller? Een Nederlands gezin verhuist naar een geërfd Belgisch landgoed, waarna hun negenjarige dochter op een duister familiegeheim lijkt te stuiten onder invloed van de geestverschijning van een meisje. ZWART WATER speelt een spel met schijn en werkelijkheid.

  Lees meer
 • LOFT (2010)

  In deze remake van de Vlaamse thriller delen vijf boezemvrienden een appartement voor hun seksuele escapades. Het is echter uit met de buitenechtelijke pret wanneer er een vermoorde vrouw wordt aangetroffen.

  Lees meer
 • PROOI (2016)

  Dierenarts Lizzy en leeuwenjager Jack worden ingeschakeld wanneer een enorme leeuw huishoudt in Amsterdam. Samen openen ze in deze vaak komische thriller de jacht op het moordlustige roofdier.

  Lees meer
 • ZOMBIBI (2012)

  Weg met de vooroordelen? Weg met de zombies! Aziz en zijn luie broer Mo vechten zich met een bontgekleurd gezelschap een weg door hordes ondoden om Aziz’ mooie collega te redden. Deze griezelfilm kent een mix van zombie en komedie.

  Lees meer
 • SL8N8 (2006)

  Een groep vrienden raakt opgesloten in een Limburgse mijn waar zich gruwelijke taferelen voordoen, nadat ze geesten hebben opgeroepen.

  Lees meer
 • SINT (2010)

  Makkers staakt u wild geraas, want deze Sint is een slechtheiligman pur sang. Nederhorroruitvinder Dick Maas trakteert op kippenvel, vette actie én knipoog. Maas rekent in zijn horrorkomedie af met het politiek correcte idee van de kindervriend.

  Lees meer
 • DE LIFT (1983)

  Wil je liever gaan voor een klassieker? DE LIFT tekent het begin van het nederhorrorgenre. Deze succesvolle horrorfilm van Dick Maas, over een moordlustige lift die mysterieuze ongevallen veroorzaakt, is bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Regie.

  Lees meer
 • DE KLEINE VAMPIER (2018)

  Voor de kids: zet je tanden maar gerust in de deze animatiefilm, waarin vampiers helemaal niet zo eng blijken te zijn, maar wel griezelig goed.

  Lees meer