Ga naar inhoud

Gouden Film voor TOSCAANSE BRUILOFT

[caption id="attachment_1198" align="alignnone" width="460"]Credits foto: All Access Entertainment/Sven Hoogerhuis[/caption]


Binnen 3 dagen heeft TOSCAANSE BRUILOFT van regisseur Johan Nijenhuis 100.000 bezoekers naar de bioscoop weten te trekken en dat betekent een Gouden Film. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. De award werd vandaag overhandigd aan Lieke van Lexmond en Jan Kooijman.


In het zonovergoten Italië runt Sanne (Sophie van Oers), samen met haar vader (Ernst Daniël Smid) en stiefmoeder (Simone Kleinsma), trouwlocatie Casa Matrimonio. Het luxe vrijstaande landhuis ligt in Toscane, de ideale plek om een droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar... twee keer…

De hoofdcast bestaat uit Sophie van Oers, Jan Kooijman, Lieke van Lexmond, Carolien Spoor, Diederik Ebbinge, Simone Kleinsma, Ernst Daniël Smid, Martine Sandifort, Dirk Zeelenberg, Matteo van der Grijn en Ruud Feltkamp. De productie van TOSCAANSE BRUILOFT was in handen van Farmhouse Film en Nijenhuis & Co. in coproductie met de TROS. De film is mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. A-Film Distribution verzorgt de distributie in Nederland. TOSCAANSE BRUILOFT draait momenteel in 98 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt TOSCAANSE BRUILOFT kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

www.toscaansebruiloftdefilm.nl
ga terug