ma 03 feb 2020

Golden Tomato Award voor Beste Animatieserie 2019 gewonnen door UNDONE

De filmsite Rotten Tomatoes reikt ieder jaar de Golden Tomato Award uit voor verschillende series en films die het beste zijn ontvangen door het publiek en critici, in verschillende categorieën. Dit jaar is de Golden Tomato Award voor Beste Animatieserie 2019 gewonnen door UNDONE, de animatieserie die is geregisseerd door Hisko Hulsing.

De serie gaat over Alma (gespeeld door Rosa Salazar) die na een auto-ongeluk ontdekt dat ze de tijd kan manipuleren. Deze gave gebruikt ze om de waarheid achter de dood van haar vader te achterhalen. Andere hoofdrollen worden gespeeld door Bob Odenkirk, Angelique Cabral en Costance Marie. Het eerste seizoen is sinds september te streamen op Amazon Prime Video en werd geprezen door zowel de pers als door het publiek. Afgelopen november kondigde Amazon studio’s een tweede seizoen aan.

Een groot deel van de productie is gedaan in de animatiestudio van Submarine in Amsterdam, zoals storyboarding, de productie van 1000 schilderijen als achtergrond en animatie. Ook heeft de studio de serie medegefinancierd en geproduceerd met The Tornante Company en executive producer Tommy Palotta.

Time Magazine, Vanity Fair en The New York Times hebben UNDONE al eerder getipt als een van de beste series uit 2019. De animatieserie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nederlands Filmfonds.