vr 10 apr 2020

Filmfonds selecteert nieuwe films voor realiseringsbijdragen

Er zijn door het Filmfonds twee nieuwe films geselecteerd voor een realiseringsbijdrage. In het kader van de regeling Realisering hebben een mainstream speelfilm en een lange animatiefilm toekenning gekregen voor de bijdragen. Daarnaast ontving de animatieversie van DE GORGELS een ontwikkelingsbijdrage voor de productie van de film. 

ALLES OP TAFEL is een bewerking van de succesvolle Italiaanse speelfilm PERFETTI SCONOSCIUTI door regisseur Will Koopman. Het concept blijft hetzelfde: een groep vrienden deelt tijdens een etentje al hun inkomende berichten. Telefoontjes, mails, sms’jes of whatsappjes vliegen over de tafel. Koopman maakte eerder de film APRIL, MAY EN JUNE waarvoor zij een Gouden Film en een Platina Film ontving. Voor ALLES OP TAFEL werkt de regisseur samen met scenarioschrijver Frank Houtappels (tevens APRIL, MAY EN JUNE en GOOISCHE VROUWEN). Er werd 496.000 euro toegekend door het Filmfonds voor de productie. Millstreet Films treedt op als producent van de film.

KRAZY HOUSE is het nieuwste project van de makers van BRO’S BEFORE HO’S: Flip van der Kuil en Steffen Haars. Het is een politiek incorrecte sitcom-film over de religieuze familieman Bernie, die een bende van Russische criminele werklieden uit zijn huis moet zien te krijgen om zijn gezin te beschermen, dit alles terwijl hij langzaam gek wordt. Het duo, die ook het scenario schrijf voor de film, ontving 650.000 euro voor de productie en wordt gesteund door producent Kaap Holland Film.

De ontwikkelingsbijdrage van 37.000 euro ging naar het animatieproject DE GORGELS van PhantaBasta! en BosBros. De jonge Melle trekt samen met wezentje Bobba ten strijde tegen de Brutelaars. Tamara Bos (KAPSALON ROMY) schreef het scenario en Anna van der Heide (DE LIEFHEBBERS) pakt de regie op.

Ben jij een filmmaker en druk bezig met je nieuwste filmplan? Meld je aan voor de NFF Professionals Nieuwsbrief en schrijf je filmplan binnenkort in voor de Holland Film Meeting