do 20 feb 2020

Film over Anne Frank wordt geregisseerd door Ben Sombogaart

De eerste bioscoopfilm over Anne Frank van Nederlandse bodem gaat geregisseerd worden door Ben Sombogaart. Hij zal de regie overnemen van Ate de Jong, die eerst aan dit project was verbonden. De opnamen beginnen volgende maand.

MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK gaat over de waargebeurde vriendschap tussen Hannah Goslar en Anne Frank. Ze waren beste vrienden maar het contact tussen hen werd verbroken in 1942. Ze kwamen elkaar weer tegen in het concentratiekamp Bergen-Belsen in 1945, hoewel ze beiden in verschillende delen van het kamp waren geplaatst. Op het moment is de cast in volle gang, de film zal worden opgenomen in Nederland en in Hongarije.

Ben Sombogaart (KNIELEN OP EEN BED VIOLEN, DE STORM) is werkzaam als regisseur. Voor MIJN VADER WOONT IN RIO ontving hij de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. Zijn film HET ZAKMES werd bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Regie en de Cinekid Film Award. Zijn film KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK won het Gouden Kalf voor Beste Film.

FATT Productions en Talent United produceren de film in samenwerking met distributeur Dutch Filmworks, die ook voor de internationale verkoop zal zorgen. Daarnaast heeft het Nederlands Filmfonds een bedrag toegekend zodat de film definitief als Nederlandse productie gemaakt kan worden.

MIJN BESTE VRIENDIN ANNE FRANK wordt in oktober 2020 door Dutch FilmWorks in de bioscoop uitgebracht.