Ga naar inhoud

Educatieprofessionals bieden hulp bij het kiezen van de juiste film voor je klas

Waar vind je geschikte films voor jouw leerlingen? En wat voor vragen kun je stellen om een gesprek op gang te brengen? Filmhub Midden heeft een tutorial waarin de vaardigheid "film beleven" wordt toegelicht en hulp wordt geboden bij het kiezen van de juiste film voor je klas.


Filmkeuze


Een belangrijk deel van film beleven is de filmkeuze. Leerlingen maken kennis met verschillende soorten film en filmmakers en verbreden zo hun horizon op filmgebied. Het NFF Educatieprogramma 2021bevat een groot aantal films geschikt voor verschillende leerniveau\'s. De volgende tips van Filmhub Midden helpen je een keuze te maken in een film die het beste past bij je klas.



  • Vergroot de wereld van leerlingen door een film te laten zien die past bij belevingswereld en ontwikkelingsfase van de leerling


Kies hier bijvoorbeeld voor Pim & Pom: Het Grote Avontuur voor de lagere groepen uit het basisonderwijs.



  • Kies een film die speciaal is qua technische vormgeving en onderzoek deze film samen met de leerlingen op dat unieke element


Kies hier bijvoorbeeld voor De Oost (VO) en richt daarin je aandacht op de muziek, geluid en montage.



  • Laat de leerlingen diverse onderwerpen en thema\'s ervaren door ook minder populaire of bekende films te kiezen


Kies hier bijvoorbeeld voor Meskina (MBO), waarin de student in aanmerking komt met andere leefwijzen.


Bekijk alle films per onderwijs systeem


Films basisonderwijs


Films voortgezet onderwijs


Films Mbo



Filmhub Midden


De Filmhub adviseert, bemiddelt en ondersteunt scholen, aanbieders en bemiddelaars bij het inzetten van film in het onderwijs. We wijzen je de weg naar kant-en-klare filmlessen, activiteiten bij jou in de klas of op locatie, advies en trainingen op maat. Filmhub Midden biedt ondersteuning en inspiratie voor beginnende én gevorderde leraren.

ga terug