di 23 okt 2018

Eerbetoon filmmaker Nanouk Leopold op Thessaloniki Film Festival

De Nederlandse filmmaker Nanouk Leopold wordt tijdens de aankomende editie van het Thessaloniki International Film Festival geëerd met een retrospectief van haar werk. De meervoudig Gouden Kalf-winnaar is zelf ook aanwezig om met het publiek in gesprek te gaan over haar films.

Het Griekse festival blikt terug op haar oeuvre met zes van haar speelfilms: COBAIN (2017), IT’S ALL SO QUIET (2013), BROWNIAN MOVEMENT (2010), WOLFSBERGEN (2007), GUERNSEY (2005) en ÎLES FLOTTANTES (2001). Ook de twee korte films FISHY (1994) en MARSEILLE 1-2 (1998) worden vertoond.

Daarnaast zijn er maar liefst tien andere Nederlandse (co)producties geselecteerd voor Thessaloniki. WIJ van Rene Eller en de minoritaire coproductie RAFIKI van Wanuri Kahiu zijn te zien binnen de Open Horizons-sectie. De coproductie HOLIDAY van Isabella Eklof is geselecteerd voor de Internationale Competitie. In het Out of Competition-programma zijn twee prijswinnende Nederlands minoritaire coproducties opgenomen: A LAND IMAGINED en TOO LATE TO DIE YOUNG. Het jeugdprogramma Youth Screen toont dit jaar vijf Nederlandse films: de speelfilm DIKKERTJE DAP en de korte films POLSKA WARRIOR, CATASTROPHE, KIEM HOLIJANDA en tot slot NACHTSCHADE.

Het 59e Thessaloniki International Film Festival vindt plaats van 1 november tot 11 november 2018.