do 14 mei 2020

Drie teams geselecteerd om filmplan internationaal te ontwikkelen

Het Nederlands Filmfonds heeft drie teams geselecteerd om hun speelfilm internationaal te ontwikkelen, in het kader van het Filmfonds-programma Talentontwikkeling in Internationale Context. De drie teams ontvangen naast de reguliere bijdrage additionele steun om vanaf het begin internationale expertise te betrekken en deel te nemen aan talent labs of residenties. De totale bijdrage per team is €70.000.

De drie teams zijn:

ANOTHER LIFE (speelfilm)

Regie: Halina Reijn
Scenario: Jim Taihuttu en Halina Reijn
Producent: Topkapi

Zeven jaar nadat hij een vergismoord heeft gepleegd, verschijnt Ilya in een verwarde zoektocht naar verlossing in het leven van Samantha, de weduwe van zijn slachtoffer. Beiden voor altijd getekend door deze ingrijpende gebeurtenis, de een dader, de ander slachtoffer, komen ze stap voor stap dichter bij elkaar. Kan Ilya Samantha ‘closure’ brengen door te boeten? Of raakt zij verstrikt in een gevaarlijke dynamiek van manipulatie, verlangen en leugens?

ATOMIC SOLDIERS (speelfilm)

Regie: Morgan Knibbe
Scenario: Morgan Knibbe en Roelof Jan Minneboo
Producent: BALDR film

In 1957 doet een groep van vijf jonge soldaten en hun raadselachtige sergeant mee aan de grootste atmosferische kernproef die ooit op Amerikaans grondgebied werd uitgevoerd.

QUE FACIL ME HAS OLVIDADO (speelfilm)

Regie en scenario: Isabel Muruzábal Lamberti
Productie: Circe Plans

Door samen een nieuw gezin te vormen in hun kleine appartement in Madrid, vinden drie vrouwelijke Latijns-Amerikaanse migranten troost ver weg van huis.

 

De drie internationale commissieleden van het programma zijn ieder verbonden aan één team om de ontwikkeling van het project te volgen, te coachen en te ondersteunen. De commissieleden zijn Hengameh Panahi (Celluloid Dreams, Parijs), Karel Och (Karlovy Vary International Film Festival, Tsjechië) en Mike Goodridge (The International Film Festival & Awards Macao).