Ga naar inhoud

Dramaserie KEIZERSVROUWEN beleeft première op het Nederlands Film Festival

De spannende televisieserie KEIZERSVROUWEN beleeft op woensdag 2 oktober in Stadsschouwburg Utrecht haar première op het Nederlands Film Festival. De cast bestaat onder meer uit Karina Smulders, Susan Radder, Hilde van Mieghem, Thijs Römer, Imanuelle Grives, Matteo van der Grijn, Roeland Fernhout, Mike Libanon, Jaap Spijkers, René Groothof en Saman Amini. Keizersvrouwen werd bedacht door showrunner Ian Ginn, geregisseerd door Ben Sombogaart en Dries Vos en geproduceerd door Reinier Selen. Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober.

In de nieuwe dramaserie KEIZERSVROUWEN helpt de ambitieuze Xandra Keizer (Karina Smulders) haar oude vriendin Pamela uit de brand met het organiseren van een event voor haar internationale high class escortbureau. Na een succesvolle avond wordt ze steeds verder in Pamela’s wereld vol seks, drugs en geweld gezogen, een wereld die ze jaren geleden met veel moeite is ontvlucht. Ze komt weer oog in oog te staan met haar criminele moeder. Noodgedwongen start Xandra een gevaarlijk dubbelleven waarbij ze haar man en dochter buiten schot probeert te houden, maar dat blijkt al snel onmogelijk. De conflicten waarmee ze wordt geconfronteerd, veroorzaken dat haar donkerste kant weer bovenkomt.

Het eerste seizoen van KEIZERSVROUWEN bestaat uit tien afleveringen en wordt geproduceerd door Rinkel Film (LUCIA DE B., SÜSKIND, NOTHING PERSONAL) en Hubbub Media. De regie is in handen van Ben Sombogaart, die eerder HET ZAKMES (1993), ABELTJE (1998), KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK (2006) en RAFAËL (2018) regisseerde, en Dries Vos, regisseur van ALLEMAAL FAMILIE(2017), BAD TRIP (2017) en de Belgische televisieserie DE DAG (2018). De serie is gecreëerd door showrunner Ian Ginn (MEIDEN VAN DE WIT, VAN SPEIJK) en Maarten Almekinders (LOTT, FLOOR FABER). De scenario’s zijn geschreven door Bram Renders (PATSER), Marnie Blok (NIEMAND IN DE STAD, RAMSES, LIJN 32), Philip Delmaar (PENOZA, ZUIDAS) en Karin van der Meer (NIEUWE BUREN, PENOZA). De serie is tot stand gekomen in opdracht van AVROTROS, in coproductie met Livingstone België en Nukleus Croatia, en met steun van Creative Europe MEDIA Programme, Netherlands Film Production Incentive, Tax Shelter België, Eurogroei en The Croatian Production Incentive. De serie is dit najaar vanaf 10 november op televisie te zien bij AVROTROS op NPO 3.
ga terug