do 20 feb 2020

DPG en Telenet lanceren streamingaanbod met lokale en internationale content

DPG media en Telenet hebben afgelopen week hun samenwerking bevestigd. Ze zijn van plan een joint venture te starten en vanuit daar een volwaardig streamingaanbod met lokale en internationale content te lanceren. Op deze manier willen de twee bedrijven maximaal inspelen op het veranderende kijkgedrag van streamingdiensten en een lokaal alternatief bieden.

Overal ter wereld is het kijkgedrag sterk aan het veranderen. Net als veel andere landen staat de Vlaamse tv-markt onder druk door de komst van internationale platforms zoals Netflix, Amazon en YouTube. De Vlaamse bedrijven zijn van plan om met een sterk lokaal aanbod maar ook met buitenlandse films en series een gezamenlijk tegenwicht te bieden. Ook in Nederland hebben NPO, RTL en Talpa met NLZIET net zo’n soort platform opgezet.

DPG Media en Telenet verwachten dat het nieuwe bedrijf actief zal zijn in het najaar van 2020. VTR doet nu nog niet mee aan dit nieuwe platform, maar een samenwerking wordt niet uitgesloten. Aandeelhouders Telenet en DPG Media stappen nu voor 50% in het kapitaal van de joint venture.