di 28 apr 2020

Documentaire SCHAPENHELD wint NL Award

De documentaire SCHAPENHELD is de winnaar van de NL Award voor Beste Documentaire van het jaar. De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van alle regionale omroepen. SCHAPENHELD van Omroep Brabant was genomineerd samen met OPGEVE: AMME NOOIT NIE (Omroep Zeeland) en MANNEN IN ZWART – IN DE SCHADUW VAN DE MUZIEK (L1, Sander Selen).

De NL Awards zouden worden uitgereikt door minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) tijdens het NL Media event, maar het evenement werd afgelast vanwege COVID-19. De minister geeft aan vanuit Den Haag dat hij opnieuw verheugd is over de kwaliteit die dit jaar is beloond met een NL Award.

De regisseur van de lange documentaire, Ton van Zantvoort, won in 2015 ook al de NL Award met de Film DE BENNO TAPES.

SCHAPENHELD draaide op meer dan 75 internationale filmfestivals, won 16 prijzen en maar liefst 35 nominaties. De film was ook opgenomen in de Gouden Kalf Competitie tijdens NFF 2019.

Lees hier meer over de NL Award juryleden, het juryrapport en de beoordelingscriteria.


  • Zie ook

    Genomineerden NL Awards bekend

    Afgelopen week zijn de nominaties bekendgemaakt voor de NL Awards. Dit zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. De categorieën voor 2019 zijn: Eigen nieuws, Tv-programma, Radioprogramma, Online project, Cross-/transmediaal project, Documentaire en Jong talent.

    Lees verder