vr 26 feb 2021

Deze 8 korte films maken kans op de Shortcutz Audience Award

Maar liefst acht korte films van eigen bodem maken kans maken op de Shortcutz Audience Award. Van Gouden Kalf winnaar En route (2019) tot horrorfilm Lili en het absurde Korte Kuitspier met Henry van Loon: verheug je op een afwisselende selectie. Natuurlijk kun je zelf ook je stem uitbrengen! De films zijn van 25 t/m 28 februari op Vitamine Cineville.

Ga naar Vitamine Cineville


Korte films Short Cutz Audience Award

 

 • En route

  Wanneer Inay (9) samen met haar broertje mee op pad moet met haar vader, doet ze er alles aan om de route te vertragen. Ze weet namelijk dat als ze te laat komt, ze beloond zal worden met een lading zoete toetjes. De film won in 2019 het Gouden Kalf voor Beste Korte Film.

  Bekijk nu
 • Korte kuitspier

  Anders is anders, maar als zijn fysiotherapeut en zijn collega’s vreemde toespelingen maken, blijkt al snel dat het niet gaat over het feit dat hij homo is. Maar wat dan wel?

  Bekijk nu
 • Life at Oranjehotel

  Tussen 1940 en 1945 stond in Scheveningen een beruchte gevangenis van de Nazi’s. De bijnaam van deze verschrikkelijke plek was het Oranjehotel, een verwijzing naar de vele verzetstrijders die er zaten opgesloten. In deze animatiefilm blikt een oude man terug op zijn tijd in de gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Bekijk nu
 • Lili

  In Lili neemt de auditie van een jonge actrice (Lisa Smit) voor een oudere man (Derek de Lint), een onverwachte wending wanneer de ontspannen ontmoeting omslaat in een sluw kat en muis machtspel.

  Bekijk nu
 • Mania

  Kort drama over een vrouw die aanspoelt in een onbekende wereld. Een om hulp roepend kind doet een monster in haar ontwaken en ze vlucht. Haar helse reis confronteert haar met innerlijke demonen.

  Bekijk nu
 • No dog in Amsterdam

  Een eenzame hond wandelt door de lege straten van Amsterdam.

  Bekijk nu
 • Re-entry

  Wanneer een mens sterft bij een verkeersongeluk, raakt hij in het hiernamaals in gesprek met een God en krijgt hij antwoord op de wezenlijke levensvraag – wat leidt tot een verbazingwekkend inzicht.

  Bekijk nu
 • Sad Beauty

  Animatiefilm in Art Nouveau-stijl, waarin een jonge vrouw zich als enige lijkt te bekommeren om het uitsterven van steeds meer diersoorten.

  Bekijk nu

Meer zien?

Dan vind je dit vast ook leuk: