Ga naar inhoud

DE MATCHMAKER bekroond met Gouden Film

De feelgoodfilm DE MATCHMAKER heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en bereikt hiermee de status van Gouden Film. Acteur Benja Bruijning die samen met Gouden Kalf-winnares Ariane Schluter de hoofdrollen vertolkt in DE MATCHMAKER, wist samen met regisseur Jeroen Houben de actrice te verrassen met De Gouden Film award. De Gouden Film award is geïnitieerd door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival. DE MATCHMAKER is de vierde Gouden Film van 2018.


Levensgenieter Chris (Benja Bruijning) reist als fotograaf de hele wereld over. Wanneer de bodem van zijn bankrekening in zicht komt en werk uitblijft, keert hij noodgedwongen terug naar zijn moeder Marja (Ariane Schluter). Ondanks dat zij hem met open armen ontvangt, heeft Chris moeite om te aarden in zijn dorpse geboorteplaats. Gelukkig krijgt hij een nieuwe opdracht, waardoor hij hopelijk snel zijn koffers weer kan pakken; hij mag een promo video maken voor een datingsite. En wie is er nu een betere hoofdrolspeler dan zijn vlotte single moeder? Chris maakt stiekem een filmpje over Marja, maar wanneer deze online komt, stromen de reacties van mannen binnen. Na enige verbazing durft Marja, met Chris als matchmaker, het datingavontuur aan te gaan. En zo belanden ze in allerlei gekke, hilarische en soms ongemakkelijke situaties, die moeder en zoon dichter tot elkaar brengen. En voor beiden komt de liefde uit onverwachte hoek…

DE MATCHMAKER van producent Lemming Film in coproductie met Private View (BE) is geregisseerd door Jeroen Houben naar het scenario van Hugh Travers, Jeroen Houben en Lotte Tabbers. De film is financieel ondersteund door het Nederlands Filmfonds, The Netherlands Film Production Incentive, Evangelische Omroep, CoBO, the Creative Europe programme of the European Union, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures, Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. DE MATCHMAKER wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en draait momenteel in 45 Nederlandse bioscopen.
Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

(Foto: Ariane Schluter neemt de Gouden Film award in ontvangst van Benja Bruijning en Jeroen Houben © Bram Belloni)
ga terug