ma 18 mrt 2019

DE LUIZENMOEDER, NIEMAND IN DE STAD en TIENMINUTENGESPREK winnen scenariovakprijzen de Zilveren Krulstaarten

De Zilveren Krulstaarten zijn zondagmiddag 17 maart in VondelCS uitgereikt aan de schrijvers van de beste film- en televisiescenario’s van 2018. Ooit begonnen als geuzenprijs vanwege het ontbreken van een Gouden Kalf voor scenario, zijn de Zilveren Krulstaarten inmiddels uitgegroeid tot dé Nederlandse vakprijzen voor scenaristen. De winnaars worden jaarlijks gekozen door leden van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Fotograaf:  Inigo Garayo

De Winnaars van 2018 zijn:
  • Beste Scenario TV-serie
    DE LUIZENMOEDER – Eva Aben, Diederik Ebbinge, Ilse Warringa
  • Beste Scenario Film
    NIEMAND IN DE STAD – Marnie Blok, Philip Huff
  • Beste Scenario Kort (tot 60 minuten)
    TIENMINUTENGESPREK – Renske de Greef
Zilveren Pen voor minister Van Engelshoven

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven nam deze middag de Zilveren Pen 2019 in ontvangst. Van Engelshoven krijgt de prijs als blijk van waardering voor haar aandacht voor scenaristen en als stimulans om de dialoog met makers voort te zetten.

Van Engelshoven: “Het betekent veel voor me om deze prijs te mogen ontvangen van gepassioneerde makers. Ik vind het belangrijk dat makers een eerlijke beloning krijgen voor hun werk. Deze prijs is voor mij dan ook een signaal dat we op de goede weg zitten. En een aanmoediging om door te pakken!

Gouden Pen voor Jandino Asporaat en Maarten Swart voor Bon Bini Holland 2

De Gouden Pen, jaarlijks uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de best bezochte film van het afgelopen jaar, ging naar Jandino Asporaat en Maarten Swart. BON BINI HOLLAND 2 trok in 2018 406.430 bezoekers waardoor de film BANKIER VAN HET VERZET (406.015 bezoekers) net voor bleef.