De eerste Rutger Hauer award is zondagavond toegekend aan Paul Verhoeven tijdens de 7e editie van Shortcutz Amsterdam

De eerste Rutger Hauer Award is toegekend aan Paul Verhoeven. Zondagavond in Eye Filmmuseum reikte Ineke Hauer-ten Cate (de weduwe van Rutger Hauer) de prijs uit aan Monique van de Ven, die namens de regisseur de award in ontvangst nam.

Shortcutz Amsterdam’s 7de editie was emotioneel. Nadat Ineke Hauer-ten Cate de award overhandigde aan Monique van de Ven, hebben ze teruggedacht aan de overleden ambassadeur Rutger Hauer en de professionele en persoonlijke band die hij en Paul Verhoeven samen hadden.

De meest bekroonde film van de avond was TIENMINUTENGESPREK. De film won vier Mr Zee Awards voor Best Film, Beste Actrice (Raymonde de Kuyper), Beste Script (Renske de Greef) en Publieksprijs.

Ook KRAAIENNEST won drie Mr Zee Awards, voor Beste Regisseur (Flynn von Kleist), Beste Acteur (Yfendo van Praag) en Beste Cinematografie (Tim Kerbosch).

De ceremonie werd gepresenteerd door journalist René Mioch en Shortcutz Amsterdam mede-oprichter Alexa Rodrigues. Ook waren er verschillende sprekers uitgenodigd, met onder andere de uitvoerend producent van THE KING’S SPEECH Mark Foligno, BAD BOYS FOR LIFE regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, PARADISE DRIFTERS regisseur Mees Peijnenburg, actrice Romana Vrede, PENOZA regisseur Diererik van Rooijen, en actrice Melody Klaver (RAFAEL). De avond sloot af met acteur Nazir el Manouzi als DJ in het EYE Café.


Winnaars van de avond

Mr Zee Beste Film

TIENMINUTENGESPREK

Jamille van Wijngaarden

Mr Zee Beste Regisseur

Flynn von Kleist voor KRAAIENNEST

Mr Zee Beste Screenplay

Renske de Greef voor TIENMINUTENGESPREK

Mr Zee Beste Actrice

Raymonde de Kuyper voor TIENMINUTENGESPREK

Mr Zee Beste Acteur

Yfendo van Praag voor KRAAIENNEST

Mr Zee Award Beste Experimentele Film

ORBIT

Tess Martin

Mr Zee Award Beste Editing

Fatih Tura, Joshua Menco en Tom Oud voor NOBU

Mr Zee Award Beste Documentaire

TRIBE OF GHOSTS

Almicheal Fraay

Mr Zee Beste Cinematografie

Tim Kerbosch voor KRAAIENNEST

Mr Zee Award Beste Animatie

AT FIRST SIGHT

Sjaak Rood


Bekijk de hele ceremonie hier.

ga terug