vr 25 sep 2020

De Dutch Academy For Film (DAFF) verwelkomt vijf nieuwe bestuursleden!

Documentairemaakster Shamira Raphaëla, production designer Florian Legters, acteur Jacob Derwig, animatieproducent Tünde Vollenbroek en scenarist Ashar Medina zijn toegetreden tot het bestuur. Editor Christine Houbiers heeft, ter vervanging van wijlen Menno Boerema, eerder dit jaar de positie van bestuurslid al geaccepteerd.

Het is belangrijk dat het bestuur van de DAFF een representatie is van de Nederlandse audiovisuele industrie op gebied van leeftijd, culturele achtergrond en geslacht. De DAFF meent met de toevoeging van bovenstaande bestuurders een divers gezelschap te hebben samengesteld, dat streeft naar verbinding in de Nederlandse filmsector en dat zich inzet voor de zichtbaarheid van de Nederlandse film en filmmakers.

“Ik ben ten eerste heel erg blij met de toevoeging van de categorie Costume Design aan de Gouden Kalveren competitie, omdat deze discipline een zeer bepalend, essentieel onderdeel is van de vertelling. Ik hoop in mijn functie o.a. deze talentvolle groep designers goed te vertegenwoordigen. In de jaren dat ik al lid ben van de DAFF heb ik een groei gezien en ook hoe hard er wordt gewerkt om te zorgen dat we door zowel de filmmakers als de beleidsbepalers gezien worden als het instituut dat unaniem onze sector vertegenwoordigt. Een instituut dat trots is op onze filmcultuur en dat wordt bestuurd door ervaren mensen uit het werkveld, die boven een persoonlijk belang op diverse manieren de verdere professionalisering van onze sector willen stimuleren.”
Florian Legters

“Animatie overstijgt grenzen; tussen landen, maar ook platforms, talen, genres, culturen, technieken… Nu het medium sterk groeiende is in Nederland, professionaliseert de sector mee. Animatie en live-action (zowel fictie als documentaire) zoeken elkaar daarbij steeds meer op, en met succes! Om de komende jaren verder te groeien op gezonde en vruchtbare wijze, is het van essentieel belang om meer van en over elkaar te leren. DAFF staat voor de kracht van samenwerking – symbolisch én in de praktijk – en ik kijk er dan ook naar uit om deze synergie verder te voeden als deel van dit enorm inspirerende bestuur vol energie, ervaring en ambitie.”
Tünde Vollenbroek