vr 29 mei 2020

De bioscopen zijn weer open: welke Nederlandse films zijn te zien?

Sinds maandag 1 juni zijn de bioscopen weer open! Zie jij ernaar uit om weer films te kijken op het grote doek? NFF zet voor je op een rijtje welke Nederlandse films (weer) in de bioscopen te zien zijn.

 

 • RUNDFUNK: JACHTERWACHTER

  De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig.

  Bekijk op Biosagenda
 • DE BEENTJES VAN SINT HILDEGARD

  In DE BEENTJES VAN SINT HILDEGARD zijn Jan en Gedda al heel lang met elkaar getrouwd. Maar Jan verlangt naar meer vrijheid. Wanneer zijn schoonvader overlijdt, wil hij iets doen aan zijn verstikkende relatie doen. Maar dan beginnen zich de eerste tekenen van alzheimer zich te manifesteren bij Jan.

  Bekijk op Biosagenda
 • MIJN REMBRANDT

  In de documentaire MIJN REMBRANDT duikt Oeke Hoogendijk in de wereld van de oude meesters. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre.

  Bekijk op Biosagenda
 • MI VIDA

  Kapster Lou (63) koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar, in Cádiz. Als Lou’s lerares Andrea haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand.

  Bekijk op Biosagenda
 • ONZE JONGENS IN MIAMI

  Wanneer de charismatische stripper Jorrit weer single is, overtuigt zijn beste vriend Bas hem om een stripclub in Miami te openen. Maar voordat het strippen, samen met vriend Thijs en nieuwe stripper/collega-bouwvakker Boris. kan beginnen moeten de mannen aan het werk, omdat de club een bouwnachtmerrie blijkt te zijn.

  Bekijk op Biosagenda
 • THE BAREFOOT EMPEROR (co-productie)

  In The Barefoot Emperor wordt de Belgische koning slachtoffer van schietincident in Sarajevo. Hij ontwaakt in een sanatorium, waar zijn gevolg probeert hem tevergeefs te beschermen tegen het nieuws dat de Europese Unie ineengestort is. Dan ontdekt de koning de plannen om hem keizer te maken van Nova Europa. Hij wil vooral weg. De film is een vervolg op KING OF THE BELGIANS en is vanaf 1 juni nieuw in de bioscopen te zien.

  Bekijk op Biosagenda
Meer Nederlandse films zien?

Benieuwd welke Nederlandse films je nog meer in de bioscoop kunt zien? Bekijk hier het volledige aanbod. Uiteraard blijven we ook alle Nederlandse films op televisie en on demand voor je op een rijtje zetten via onze Nu Kijken pagina.