do 03 jun 2021

De bioscopen zijn weer open: welke Nederlandse films zijn te zien?

Zaterdag 5 juni is het zover: de bioscopen zijn weer open! Zie jij ernaar uit om weer films te kijken op het grote doek? NFF zet voor je op een rijtje welke Nederlandse films (weer) in de bioscopen te zien zijn.

 

 • 100UP

  In 100UP ontmoet regisseur Heddy Honigmann een kleurrijke verzameling 100-plussers uit verschillende delen van de wereld. Ze hebben al meer dan een eeuw geleefd en waren getuige van grote historische gebeurtenissen. In plaats van in het verleden te blijven hangen, kijken ze vooruit.

  Bekijk op Biosagenda
 • BON BINI: JUDESKA IN DA HOUSE

  Tante Judeska levert net haar nichtje Gabriëlla af op het landgoed van haar nieuwe vriend Lucas, als zijn vader – een prominente politicus en de Minister van Binnenlandse Zaken – een landelijke lockdown afkondigt. Als uitkomt dat Gabriëlla en Lucas plannen hebben om hun relatie met een huwelijk te bezegelen, slaat de lont verder in het kruitvat en monden de opgelopen spanningen uit in een hilarische veldslag tussen de twee kampen.

  Bekijk op Biosagenda
 • DROPJE

  Het is geen jongen, het is geen meisje, het is geen knuffel: het is gewoon Dropje! Dropje woont in ‘De Alleswinkel’; een winkel waar je álles kunt vinden wat je maar kunt bedenken. Dropje is nieuwsgierig en beleeft elke keer bijzondere dingen met de kinderen die langskomen.

  Bekijk op Biosagenda
 • DE EXPEDITIE VAN DE FAMILIE VOS

  Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun (Levi Otto) dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten.

  Bekijk op Biosagenda
 • I DON'T WANNA DANCE

  Joey (15) moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder stapt of bij haar blijft, ten koste van zijn eigen geluk. Een waargebeurd verhaal, verteld en gespeeld door de jongen die het meemaakte.

  Bekijk op Biosagenda
 • KOM HIER DAT IK U KUS

  Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt.

  Bekijk op Biosagenda
 • DE OOST

  Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari).

  Bekijk op Biosagenda
 • SHADOW GAME

  Shadow Game is een coming of age-verhaal, een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. In deze mozaïekvertelling worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden?

  Bekijk op Biosagenda
 • DE SLAG OM DE SCHELDE

  November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

  Bekijk op Biosagenda
Meer Nederlandse films zien?

Benieuwd welke Nederlandse films je nog meer in de bioscoop kunt zien? Bekijk hier het volledige aanbod. Kijk je liever nog even de kat uit de boom? Voor de thuisblijvers blijven we ook alle Nederlandse films op televisie en on demand voor je op een rijtje zetten via onze Nu Kijken pagina.