ma 17 sep 2018

De 7 Gouden Vragen Aan… Paul Ruven

In de rubriek De 7 Gouden Vragen Aan… voelt het NFF een talent uit de wereld van film, televisie en interactive aan de tand. Afgelopen tijd interviewden we al Ashar Medina, Aiko BeemsterboerJohn AppelMartijn Smits en Wiam Al-Zabari. Dit keer spraken we met Paul Ruven, producent van o.a. VOETBAL IS OORLOG. Deze documentaire gaat dit jaar in première tijdens #NFF2018.


1. Wat is het meest memorabele moment uit je carrière tot nu toe?
Elke keer als een film doorgaat: dan word je gewone leven een tijd lang overgenomen door een bijzonder droomleven. Ik weet al die momenten dat een film doorging nog heel goed.

2. Wat betekent een Gouden Kalf voor jou?
Superleuk! En nog leuker om ze te delen. Ik heb er eentje weggegeven aan een belangrijke medewerker. De andere twee leen ik steeds uit aan mensen die dat leuk vinden.

3. Wat weet niemand over jouw vak?
Dat heb ik vol smakelijke anekdotes beschreven in mijn boek: “Filmervaringen uit de praktijk: Wat je niet leert op filmschool”.

4. Wat is nou echt een Nederlandse film die je gezien móet hebben?
Ik vermoed de nieuwe film van Mees Peijnenburg, Sam de Jong, Peter Hoogendoorn, Martijn Maria Smits, Reber Dosky en Guido Coppis.

5. Welk personage uit een (Nederlandse) film zou je willen zijn? Waarom?
Abeltje. Met bijbehorende lift, die je overal heen brengt.

6. Met wie zou je graag nog eens willen samenwerken?
Met Paul Verhoeven en Gerard Soeteman, en met iedereen die genoeg passie en doorzettingsvermogen heeft om zijn of haar filmdroom werkelijk te maken.

7. Welk talent in het vak moeten we in de gaten houden?
Ik zou eerder zeggen: hoe helpen we ruwe talenten zich in fijne veiligheid verder te ontwikkelen, te stimuleren om hun grenzen op te zoeken en zorgen dat ze geen last hebben van hun zwakke plekken? Dan help je hen en de Nederlandse film echt vooruit.


  • Ben je benieuwd naar deze film?

    Op vrijdag 28 september gaat VOETBAL IS OORLOG in première op het NFF 2018. Op dinsdag 2 oktober en donderdag 4 oktober kun je genieten van de documentaire over Achilles ’29, de eerste amateurclub die naar de Jupiler League promoveerde.

    Meer info en tickets