di 27 aug 2019

De 7 Gouden Vragen Aan… Anniek Pheifer

In de rubriek De 7 Gouden Vragen Aan… voelt het NFF een talent uit de wereld van film, televisie en interactive aan de tand. Dit keer spraken we met Anniek Pheifer, hoofdrolspeelster in BUMPERKLEEF, die maandag 30 september in première gaat op het NFF.

1. Wat is voor jou het meest memorabele moment uit je carrière tot nu toe?
Het meest memorabele moment in mijn carrière is de eerste keer dat ik besefte dat meer mensen dan alleen mijn familie en vrienden een voorstelling of productie konden zien en daar dan erg geraakt door zijn. Ik was enorm onder de indruk dat zoveel mensen Jiskefets Sint Hubertusberg hadden gezien en ontroerd waren door ‘de kleine zuster’.

2. Wat betekent een nominatie of een grote prijs, zoals het Gouden Kalf, voor jou?
Dat is natuurlijk een groot compliment en ik vind het heerlijk om complimenten te krijgen, maar dat hoeft niet per se in de vorm van een nominatie of grote prijs.

3. Wat weet niemand over jouw vak?
Wat niemand van mijn vak weet is dat je (film-)dag vaak begint met een gezichts- en kappersbehandeling. Het is zalig om mooi (of lelijk) gemaakt te worden onder het genot van een kopje koffie. Maar helaas staat de make-up stoel soms ook wel eens in een slecht verwarmde, ongezellige garage, dat is jammer.

4. Welke Nederlandse films móet je echt gezien hebben?
ZURICH, van Sacha Polak: een prachtige film met een steengoede Wende Snijders. DE ZOMER VAN ’45: deze film is al oud en misschien wat traag, maar hij was ook de reden voor mij als puber om actrice te worden. Tot slot, voor kinderen: DE GEBAKKEN MANNETJES.

5. Speel je liever in een komedie of in een drama?
Een goede komedie kan je alleen maar als drama spelen. Ik vind onvermogen en pijn van mensen vaak ontroerend en soms ook troostend. En je mag er best om lachen. Ik speel dus het liefst komedie, maar dan als drama.

6. Met wie zou je graag nog willen samenwerken?
Ik zou nog graag eens samenwerken met Sacha Polak of Elisabeth Moss.

7. Voor wie uit jouw vak heb je veel bewondering?
Halina Reijn en Carice van Houten, die hun eigen productiebedrijf oprichtten en zelf spelen, schrijven, regisseren en produceren. Ze maken wat ze belangrijk vinden en dat vind ik erg bewonderenswaardig en inspirerend.

Fotocredit: To Huidekoper


Bestel nu je tickets voor BUMPERKLEEF op het NFF