wo 12 sep 2018

De 7 Gouden Vragen Aan… Aiko Beemsterboer

In de rubriek De 7 Gouden Vragen Aan… voelt het NFF een talent uit de wereld van film, televisie en interactive aan de tand. Afgelopen tijd interviewden we al John AppelMartijn SmitsWiam Al-ZabariMarleen Jonkman en Bas Keizer. Dit keer spraken we met Aiko Beemsterboer, actrice in VECHTMEISJE. De jeugdfilm gaat op zondag 30 september in première op het NFF.


 • Aiko Beemsterboer

  Beroep: Actrice
  Nieuw: VECHTMEISJE

  Aiko is geboren in 2003 en bekend van o.a. HOTEL DE GROTE L en MIJN KLEINE GROTE BROER.

  Foto: © Eva Broekema

1. Wat is het meest memorabele moment uit je carrière tot nu toe?
Toen ik te horen kreeg dat ik Bo in VECHTMEISJE mocht spelen. Ik hoorde het ‘s avonds toen ik gebeld werd door de casting director. Ik had het totaal niet verwacht en ik heb heel hard -uit blijdschap- gehuild, hahaha!

2. Wat zou een Gouden Kalf voor jou betekenen?
Dat zou echt bizar zijn! Ik heb geen prijzenkast! Waar moet je zo’n beeld neerzetten?

3. Wat weet niemand over jouw vak?
Acteren is een vak waarin je nooit bent uitgeleerd, waar je honderdduizend keer afgewezen wordt, keihard werkt en het is 99,9% van de tijd niet ‘glamorous’. In de filmindustrie weet iedereen dat wel, maar daarbuiten zijn er mensen die denken dat je niet naar school hoeft, je lekker de hele dag staat te shinen voor de camera en dan weer je roze trailer in mag waar je personal assistant klaarstaat met een zakje rode m&m’s (en de andere kleuren eruit gesorteerd).

4. Wat is nou echt een Nederlandse film die je gezien móet hebben?
Als geboren Rotterdammer(t) is dat natuurlijk DE MARATHON. Wat mij betreft een klassieker.

5. Welk personage uit een (Nederlandse) film zou je willen zijn? Waarom?
Thijs uit AANMODDERFAKKER, maar dan de vrouwelijke versie ervan. Thijs is een leeghoofdige lamzak die je langzaamaan sympathieker gaat vinden. Lijkt mij heel moeilijk om te spelen.

6. Is er iemand met wie je graag nog zou willen samenwerken?
Ik heb al met echt fantastische mensen gewerkt, maar wat betreft Nederlandse regisseurs, zou ik nog een keer heel graag met Martin Koolhoven of Paul Verhoeven willen samenwerken.

7. Wat zouden we nog meer van jou kunnen verwachten in de toekomst?
Ik wil altijd blijven acteren. Een internationale productie lijkt mij ook helemaal te gek om een keer mee te maken. Regisseren en/of produceren lijkt mij ook leuk. Of alles tegelijk… is dat te ambitieus?


 • Benieuwd naar Aiko?

  Op zondag 30 september gaat VECHTMEISJE in première op het #NFF2018. Maandag 1 oktober en woensdag 3 oktober is de film te zien in Kinepolis Jaarbeurs.

  Meer info en tickets