wo 09 okt 2019

Dagverslag 4 & 5 oktober

Vrijdag 4 oktober

Het Beste van BNNVARA, filmvertoningen in Kinepolis Jaarbeurs en natuurlijk de uitreiking van de Gouden Kalveren!

Het Beste van BNNVARA

Vier op een rij: ijzersterke producties van eigen bodem, mede mogelijk gemaakt door BNNVARA. Van lekker zwijmelen en lachen tot klamme handjes, met als gastheer Chris Zegers. Een volle, gevareerde dag voor de bezoekers van Het Beste van BNNVARA, met op het programma INSTINCT, de voorpremière van WAT IS DAN LIEFDE, de documentaire MEVROUW FABER en korte film SWIPE. Met Q&A’s bij iedere film en na afloop een gezellige borrel!

Bon Bini Holland 2_Gouden Kalf
Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek voor BON BINI HOLLAND 2

De film BON BINI HOLLAND 2 is door het publiek gekozen tot favoriete publieksfilm 2019. De prijs werd uitgereikt in de uitzending van RTL Boulevard, waar hoofdrolspeler Jandino Asporaat en producent Maarten Swart, samen tevens de scenarioschrijvers van BON BINI HOLLAND 2, de prijs in ontvangst namen. De komedie werd geregisseerd door Jon Karthaus.

Gouden Kalveren 2019_Rifka Lodeizen

Grolsch Gouden Kalveren Gala

Donderdag 3 oktober was de laatste dag van de NFF Interactive Expo. Vandaag kun je nog naar de studenten interactive werken in de Winkel van Sinkel. Lees meer over deze werken onderaan onze Interactive-pagina.

Bekijk het overzicht met alle winnaars

Bekijk alle ontvangstmomenten via YouTube

Zaterdag 5 oktober

De laatste dag NFF met de vertoningen van de Gouden Kalf winnaars, de NPO Start Premièredag met de exclusieve voorpremière van STANLEY H., [Voedselbank] en onze slotfilm DE BELOFTE VAN PISA.

Stanley H._Serie

NPO Start Premièredag

Om 13:45 uur vond de allereerste NPO Start Premièredag plaats, met de voorpremière van de spannende, op feiten gebaseerde crimeserie STANLEY H. Het publiek kreeg de unieke kans om alle afleveringen van de serie als eerste te zien, achterelkaar gedraaid met een korte pauze. Echt bingewatchen dus! Cast & Crew waren aanwezig voor introductie en een Q&A na afloop. De voorpremière gemist? STANLEY H. is vanaf zondag 13 oktober te zien op NPO3.

Voedselbank Utrecht_NFF

MIJN BIJZONDERE RARE WEEK MET TESS

Een bijzondere benefietvoorstelling georganiseerd door de ondernemers van het Domkwartier in Utrecht in samenwerking met Voedselbank Utrecht. Deelnemers aan de Voedselbank konden op de slotdag van het NFF gratis naar MIJN BIJZONDERE RARE WEEK MET TESS. Achteraf konden de kinderen vragen stellen aan hoofdrolspelers Sonny van Utteren en Josephine Arendsen en met hen op de foto. Een onvergetelijk bioscoopbezoekje!

Slotfilm: DE BELOFTE VAN PISA

Het NFF werd afgesloten met de voorpremière van DE BELOFTE VAN PISA in Kinepolis Jaarbeurs. De feestelijke voorpremière werd bijgewoond door een aantal leden van de cast & crew. De film, geregisseerd door Norbert ter Hall (A’DAM-E.V.A.), naar het scenario van Robert Alberdingk Thijm (A’DAM-E.V.A.), is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van schrijver Mano Bouzamour. De hoofdrol wordt vertolkt door Shahine El-Hamus (VALS). Ook acteurs Olivia Lonsdale (VALS), Yorick van Wageningen (OORLOGSWINTER), Mahfoud Mokaddem, Rapper Sjaak, Thor Braun (DE BOSKAMPI’S), Monic Hendrickx (PENOZA) en Nora El Koussour (LAYLA M.) zijn in de film te zien. DE BELOFTE VAN PISA is vanaf 10 oktober in de bioscoop te zien.

  • Hoe beleef jij het NFF?

    Laat ons weten wat jij van het festival vindt en vul het publieksonderzoek in. Als dank voor het meedoen maak je kans op leuke prijzen, waaronder een gratis jaarabonnement op NPO Start Plus.

    Vul het publieksonderzoek in