di 01 okt 2019

Dagverslag 30 september

Een frisse start van de week op het NFF!

 

Uitreiking Talent Awards

Gistermiddag zijn de Talent Awards aan beginnend filmtalent uitgereikt. De debuutfilm BRUCE LEE & THE OUTLAW van Joost Vandebrug werd bekroond met de Filmprijs van de stad Utrecht 2019. Binnen de NFF Studentencompetitie zijn drie prijzen uitgereikt: Irene Lagendijk, regisseur van MAY DIVORCE BE WITH YOU, ontving de Pathé Tuschinski Award voor beste film, Wladimir van Heester, Jesse van der Pluijm, Remy Mulder en Jana Mucek (NINGYO) kregen de Fentener van Vlissingen Fonds Award voor de meest onderscheidende prestatie van een crewlid en Tessel Jonkers sleepte de Filmproducenten Nederland (FPN) Award in de wacht. De films van de winnaars en de hele selectie zijn de komende dagen tot en met 4 oktober op het festival te zien.

Selectie Debuut- en Studentencompetitie

Heb jij al Wie is het gespeeld?

Niet te missen op Utrecht Centraal: het levensgrote wie is het spel met Gouden Kalf winnaars van de afgelopen jaren. Het spel is nog tot en met vrijdag 4 oktober te spelen. Wachten op de trein was nog nooit zo leuk!

In première: BUMPERKLEEF

Gisteravond ging BUMPERKLEEF in première in de Stadsschouwburg. Gelijktijdig vond de publiekspremière plaats in Kinepolis Jaarbeurs, waar een deel van de cast (Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger en Willem de Wolf) en regisseur Lodewijk Crijns langskwamen voor een introductie.


Uitgelicht
 • Extra vertoning WIREN

  Gisteren ging onder grote belangstelling WIREN in première. Deze Surinaamse film over een dove jongen die zijn plek in de maatschappij probeert te bevechten, was binnen no time uitverkocht. Goed nieuws voor hen die achter het net visten: er is een extra vertoning ingelast! Op woensdag 2 oktober om 14:00 uur in Kinepolis Jaarbeurs kun je de film nog zien. Tickets zijn nog verkrijgbaar!

   

 • Vanavond gratis in de Janskerk: RING OF DREAMS

  Vanavond gratis te zien in de Janskerk: de show-worsteldocumentaire RING OF DREAMS. Een uniek kijkje in de fascinerende wereld van het show-worstelen. Regisseur Willem Baptist en een aantal worstelaars uit de film zijn aanwezig voor een Q&A.

  Lees meer
 • Vandaag: Podcast: Yous & Yay

  Op dinsdag 1 oktober kun je van 17:00 uur tot 19:00 uur gratis naar de opnames van de podcast van Yous (Sef) en Yay (Pepijn Lanen) in het Festivalhart. Te gast: regisseur Sam de Jong (PRINS, GOLDIE).

  Lees meer