vr 04 okt 2019

Dagverslag 3 oktober

Videoclips bij Fullscreen, de laatste dag van de Interactive Expo en de winnende film van het Forum van de Regisseurs: dat was de donderdag op het NFF.

Fullscreen: Videoclips op het NFF – powered by XITE. Producent winnaar Willem – Houten Pak (Regie: Paul Geusebroek)

Fullscreen

Een ram volle zaal in Kinepolis Jaarbeurs, een loeisterk filmprogramma met de beste videoclips en een eindeloze rits aan bekende gasten van Fresku tot Saman Amini: dat was Fullscreen: Videoclips op het NFF Powered by XITE. Tijdens de avond werden ook nog eens twee prijzen uitgereikt. DRUP van Bizzey ft. Kraantje Pappie, Jonna Fraser & Ramiks (Regie: Caio Silva, Pepe Favela) ging er vandoor met de publieksprijs, de juryprijs was voor HOUTEN PAK van Willem (Regie: Paul Geusebroek).

Winnaars Forum van de Regisseurs

‘NU VERANDERT ER LANGZAAM IETS’ van mint film office is de winnaar van de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2019. Speciale vermeldingen waren er voor KABUL, CITY IN THE WIND van Aboozar Amini en NOCTURNE van Viktor van der Valk. De prijzen werden donderdagavond uitgereikt in de Winkel van Sinkel in Utrecht door Barbara Visser en Anke Teunissen, die samen met de Vlaamse filmmaker Bas Devos de jury vormden. Met het Forum van de Regisseurs biedt het Nederlands Film Festival een platform aan filmmakers die op geheel eigen wijze een stempel drukken op hun producties. Voor de lustrumeditie van het Forum van de Regisseurs werden dertien vernieuwende en ambitieuze Nederlandse film- en filmische producties geselecteerd.

Laatste dag Interactive

Donderdag 3 oktober was de laatste dag van de NFF Interactive Expo. Vandaag kun je nog naar de studenten interactive werken in de Winkel van Sinkel. Lees meer over deze werken onderaan onze Interactive-pagina.


Uitgelicht
 • De Gouden Kalveren Talkshow

  Niets missen van het Grolsch Gouden Kalveren Gala? Kom op vrijdag 4 oktober om 19:30 uur naar de gratis toegankelijke Gouden Kalveren Talkshow in de Winkel van Sinkel. Presentatie: Art Rooijakkers. Met als gasten: Modejournalist Cécile Narinx over de outfits op de rode loper, live columns van Roos Schlikker & Leon Verdonschot, Job, Joris & Marieke over de beste animatie van dit jaar, muziekjournalist Job de Wit en DJ St. Paul draait de grootste filmhits. Daarnaast wordt er regelmatig geschakeld naar de Schouwburg voor live verslag. Dé manier om met je neus dicht op de Gouden Kalveren te zitten!

  Datum: Vrijdag 4 oktober
  Locatie: Winkel van Sinkel
  Tijd: 19:30-22:00 uur

 • Hoe beleef jij het NFF?

  Laat ons weten wat jij van het festival vindt en vul het publieksonderzoek in. Als dank voor het meedoen maak je kans op leuke prijzen, waaronder een gratis jaarabonnement op NPO Start Plus.

  Vul het publieksonderzoek in