ma 30 sep 2019

Dagverslag 29 september

Een enerverende zondag op het festival met o.a. de Volkskrant-dag, vele premières, masterclasses en muziek in de Winkel van Sinkel.

NFF Volkskrant-dag

Traditie op het NFF: de Volkskrant-dag! Maar liefst 1000 filmliefhebbers genoten in Kinepolis van INSTINCT, KAPSALON ROMY en PUCK & HANS – MADE IN HOLLAND. De films werden ingeleid door Volkskrant filmcriticus Bor Beekman. Ook zin in een filmmarathon? Bekijk ons overzicht met speciale programma’s!

Overzicht filmmarathons

Grimm Re-edit Alex van Warmerdam
Masterclass GRIMM RE-EDIT

Gisteren deed editor Job ter Burg tijdens zijn masterclass uit de doeken wat er allemaal kwam kijken bij het hermonteren van GRIMM. Het eindresultaat, GRIMM RE-EDIT, is nog één keer te zien op het festival.

Bestel nu je tickets

Regisseur Mischa Kamp, actrice Vita Heijmen, actrice Beppie Melissen en schrijver Tamara Bos op de rode loper bij de première van KAPSALON ROMY

In première: KAPSALON ROMY, MISSIE NS en CENTRAAL

Een dag vol premières gisteren! Zo ging de jeugdfilm KAPSALON ROMY in première, was de documentaire MISSIE NS voor het eerst en beleefden alle zes de televisiefilms uit de serie CENTRAAL hun eerste vertoning. Al deze producties zijn nog op het NFF te zien. Ben jij erbij?

Uitgelicht
 • 4x Broers & Zussen op het NFF

  Vandaag is het Nationale Broer- en Zusdag, dus selecteren we vier films voor je waarin broers en zussen centraal staan. Van een moderne Hans en Grietje tot documentaire over rollen binnen families!

  Lees meer
 • Stem op het Gouden Kalf van het Publiek

  Vandaag is de laatste dag om te stemmen voor het Gouden Kalf van het Publiek! Breng voor 23:59 uur vanavond je stem uit en maak kans op een jaar lang gratis naar de bioscoop!

  Breng je stem uit
 • Interview met Vita Heijmen van KAPSALON ROMY

  Natúúrlijk zet de door de wol geverfde Beppie Melissen een ijzersterke rol neer als vergeetachtige oma in KAPSALON ROMY. Maar minstens zo indrukwekkend is de elfjarige Vita Heijmen die haar pientere kleindochter speelt in deze familiefilm over Alzheimer. Wat een droomdebuut!

  Lees meer