do 08 nov 2018

21 december 2018 is Dag van de Korte Film

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we in 22 Nederlandse filmtheaters De Dag van de Korte Film met de beste korte films van eigen bodem. De korte film is spannend en heeft voor iedereen iets te bieden, veel aanstormend talent zie je als eerste aan het werk in een korte film en er komen verhalen in allerlei soorten en maten voorbij. “De Dag” is inmiddels in heel Europa een begrip en deze zesde editie wordt in Nederland gesteund door Eye Filmmuseum, IFFR, Go Short en het NFF.

Meld je aan voor het Facebook evenement

Programma

Het programma van de Dag van de Korte Film bestaat uit zes korte films van aanstormend, Nederlands talent die het afgelopen jaar geselecteerd zijn voor (inter)nationale filmfestivals en diverse prijzen wonnen.

 • SKÓGAFOSS

  Niels Bourgonje, NL, 2017, 11’

  Tijdens zijn vakantie krijgt Gijs een telefoontje van zijn moeder. Langzaam wordt de complexe ouder-kindrelatie duidelijk.

  Lees meer
 • WORD!

  Amos Mulder, NL, 2017, 7’

  Over de relatie tussen woord en betekenis in een post truth-universum. Wat is de waarde van taal als ze iets anders vertelt dan het beeld?

  Lees meer
 • DE SPELENDE MENS

  Sanne Rovers, NL, 2017, 27’
  Een weekend als Viking door het leven of crossen door een modderpoel: portret van waaghalzen en noeste knutselaars die helemaal in hun hobby opgaan.

  Lees meer
 • KORT MAAR KRACHTIG

  Junaid Chundrigar, NL, 2017, 2’
  Jonge held moet binnen absurd kort tijdbestek prinses redden. Alle fantasy- en avonturenfilmclichés op de hak.

  Lees meer
 • TEX

  Jonas Smulders, NL, 2017, 18’
  Tex ziet haar gezworen vijand met de jongen van wie ze houdt. Wraak volgt.

  Lees meer
 • HALLO SALAAM

  Kim Brand, NL/GR, 2017, 15’
  Sil (10) en Merlijn (11) gaan met hun moeders naar een vluchtelingenkamp op Lesbos, om te helpen.

Alle (gesproken) films zijn Engels ondertiteld.

Datum: 21 december 2018
Locaties: ’t Hoogt (Utrecht), Louis Hartlooper Complex (Utrecht), Eye Filmmuseum, Filmtheater Kriterion, Het Ketelhuis, De Balie, De Uitkijk, Parkvilla – Kunsteducatie, Filmhuis, Theater, Focus Arnhem, Filmhuis Lumen, Verkadefabriek, Filmhuis Den Haag, Filmhuis De Keizer, The Movies, Lumière Cinema, Cinema Middelburg, LUX Nijmegen, ECI Cultuurfabriek, Filmtheater De Fabriek, Luxor Theater en Filmtheater Fraterhuis, Filmhuis Den Haag, Filmhuis Bussum
Tijden & toegang: ga voor meer informatie per filmtheater naar www.dagvandekortefilm.nl, ook voor meer informatie over een speciaal korte film programma voor kinderen i.h.k.v. De Dag van de Korte Film.

Meld je aan voor het Facebook evenement

 • 6 korte recensies van Hugo Emmerzael

  Speciaal in het teken van de Dag van de Korte Film heeft bevlogen criticus en journalist Hugo Emmerzael korte recensies geschreven over de zes korte films in het programma. Zo kort, dat ze in één tweet te bevatten zijn.

  Lees meer