ma 21 dec 2020

Nu: Dag van de Korte Film

Op de kortste dag van het jaar, maandag 21 december, vieren NFF, Eye en Go Short De Dag van de Korte Film. Dit jaar zit een evenement in de filmtheaters er even niet in, maar niet getreurd: met een speciaal samengesteld filmprogramma zie je op Picl de beste korte films van eigen bodem! De films zijn twee weken beschikbaar.

 

 


Programma

 • Korte Kuitspier

  Regie: Victoria Warmerdam
  13 minuten

  In deze absurdistische komedie komt Anders – die zichzelf als een bovengemiddeld lange dertiger beschouwd – erachter dat de rest van de wereld hem totaal anders ziet. Na de kleinerende opmerkingen van de bakkersvrouw of de plaagstoten van de kantoorcollega’s op kantoor is in ieder geval zo klaar als een klontje dat de situatie voor hem allesbehalve grappig is.

  O.a. winnaar Best Short op de Roze Filmdagen en Best Comedy Short op Mexico International Film Festival.

 • Intermission Expedition

  Regie: Wiep Teeuwisse
  8 minuten

  Gedurende een zonnige vakantie, hebben een groep toeristen moeite om hun drukke stadsleven los te laten en de afwezigheid van dagelijkse taken laat ze in een oncomfortabele en beangstigde plek achter.

  Wereldpremière op Annecy International Animation Film Festival, Winnaar Best Independent Animator op Florida Animation Festival.

 • Zeepaard

  Regie: Natalie Bruijns
  21 minuten

  Wanneer Dana een klein lichtstipje ziet flikkeren in haar baarmoeder moet ze de realiteit onder ogen zien. Ze is zwanger. Dana besluit haar zwangerschap te beëindigen. Op de dag van haar abortus ontmoet Dana vrouwen die elk de procedure op hun eigen manier ervaren.

   

 • See Me

  Regie: Patty Stenger en Yvonne Kroese
  30 minuten

  Als niemand je ziet staan – zelfs je bloedeigen moeder niet – ga je vanzelf anders naar de dingen kijken. In de fantasie van een klein meisje worden de benen van de volwassenen dan houterige takken en een schoothondje een monster. En die vis op die sandwich blijkt stiekem nog gewoon in leven.

  Winnaar Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2020

   

 • Short Trip

  Regie: Cassandra Offenberg
  25 minuten

  Een groep jonge vrienden heeft een van hun beste vrienden verloren, terwijl zij zichzelf als onsterfelijk zien. Gedurende een korte trip verkennen ze elke aspect van het leven. Maar hoe resoneert deze harde confrontatie met de dood zich in hun leven?

  Go Short Best Dutch Short 2020 – special mention