ma 18 mei 2020

COVID-19 Protocol Audiovisuele Sector

Er is een COVID-19 protocol opgesteld voor de Nederlandse audiovisuele sector. Dit protocol is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de verschillende soorten audiovisuele producties. Het bevat richtlijnen en gedragsregels met betrekking tot voorzorgs- en beschermingsmaatregelen en hygiëne.

Het protocol is dynamisch en sluit zich aan bij de veranderende richtlijnen van het kabinet en RIVM. Daarmee biedt het protocol een leidraad om producties te starten en hervatten. In aanvulling hierop heeft de Dutch Academy For Film (DAFF) een Toolkit ontwikkeld met tips voor op de werkvloer, gericht op commercial, documentaire en drama. Ook deze stukken worden op basis van toenemend inzicht geactualiseerd.

Het Protocol en de Toolkit bieden handvatten om weer te starten met draaien, maar bieden niet voor iedere situatie een oplossing. Per individuele productie dient er de afweging gemaakt te worden of- en op welke manier het verantwoord is om te draaien/produceren.

De werkgroep die dit protocol heeft gecreëerd bestaat uit: Doreen Boonekamp (voorzitter, zelfstandig adviseur, directeur a.i. Nederlands Film Festival), Antoinette Beumer (regisseur, schrijver, hoofd drama/creative producer RTL/Videoland), Boudewijn Beusmans (CEO Endemol Shine), Roel Burgman (zakelijk leider Media VPRO), Floor Onrust (producent Family Affair Films / bestuurslid DAFF) en Janneke Slöetjes (zelfstandig adviseur, v/h director of public policy Netflix). Juridisch adviseur Hugo Klaassen en bureaus van producentenverenigingen NCP en NAPA hebben hen bijgestaan. Zij deden het werk in samenwerking met en vóór de audiovisuele sector – van individuele personen en bedrijven tot publieke en commerciële omroepen en beroepsverenigingen.

Klik hier om het COVID-19 Protocol Audiovisuele Sector en de DAFF Toolkit te lezen op de website van NAPA.