do 07 jun 2018

Bring Your Own Beamer is terug tijdens het NFF 2018

Save the date! Op zaterdagavond 29 september organiseert HKU de achtste editie van Bring Your Own Beamer (BYOB) tijdens het Nederlands Film Festival in de Nicolaïkerk in Utrecht. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september t/m 5 oktober.

            Foto: Kunstenaars en makers beamen met hun eigen apparatuur hun werk ©
Anieka van Leeuwarden

BYOB is een wereldwijd beproefd concept met een aantal vaste ingrediënten: veel beamers, overweldigende mediakunst, inventieve makers en een nieuwsgierig publiek. Acht jaar geleden is het concept door SETUP naar Utrecht gehaald en sinds 2014 vindt de Utrechtse editie plaats tijdens het Nederlands Film Festival. Dit jaar heeft SETUP het stokje overgedragen aan de HKU en kent het evenement een nieuwe locatie: de Nicolaïkerk. Hier beamen kunstenaars en makers met hun eigen apparatuur voor één avond hun werk op muren, plafonds, vloeren, doeken, door ramen en op bezoekers, met bijbehorend geluid, interactieve installaties en performances.

Maak jij mediakunst, interactieve installaties, animatie/visuals of audiovisuele performances en wil je jouw werk aan een groot publiek tonen tijdens BYOB? Neem dan een beamer en je eigen werk mee; we zijn benieuwd! Let op: aanmelden is nodig en het aantal plaatsen is beperkt.

Geef je snel op via www.byob.nl