do 20 feb 2020

Bekendmaking genomineerden Zilveren Krulstaarten

De Zilveren Krulstaarten zijn Nederlandse vakprijzen voor scenarioschrijvers. De genomineerden worden jaarlijks gekozen door leden van het Netwerk Scenarioschrijvers Auteursbond. In aanmerking komen films en series die in het voorafgaande jaar in première zijn gegaan of voor het eerst online of op televisie zijn vertoond.

Genomineerden 2019

Beste scenario Kort (tot 60 minuten)
Beste scenario Film
Beste scenario TV-serie
Uitreiking

De winnaars worden bekend gemaakt op 20 maart 2020 in Pakhuis De Zwijger tijdens een feestelijke avond ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Netwerk Scenarioschrijvers Auteursbond, gepresenteerd door Maria Goos. Naast de Zilveren Krulstaarten wordt deze avond de Gouden Pen uitgereikt aan de schrijver van de best bezochte film. In 2019 was dat PENOZA: THE FINAL CHAPTER, scenario van Diederik van Rooijen. De Zilveren Pen gaat dit jaar naar AVRO/TROS die op een bijzondere manier het vak scenarioschrijven onder de aandacht heeft gebracht.


Winnaars Zilveren Krulstaarten vorige editie: Philip Huff en Marnie Blok, Renske de Greef, het team van DE LUIZENMOEDER en winnaar van de Gouden Pen Maarten Swart.
Foto: Inigo Garayo

Meer informatie op zilverenkrulstaart.nl