di 28 apr 2020

Australische remake op komst van Nederlandse komedie PLAN C

Er wordt een Australische remake gemaakt van de Nederlandse misdaadkomedie PLAN C. Regisseur Max Porcelijn laat weten dat de casting van de Australische versie op dit moment plaatsvindt. Er is ook interesse vanuit Hollywood voor een remake van de film.

Max Porcelijn zal verder niet direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe versies van PLAN C, zijn debuutfilm uit 2012. Hij werkte zes jaar aan de misdaadkomedie over een mislukte rechercheur die door zijn gokverslaving schulden heeft bij een Chinees onderwereldfiguur. Die schulden probeert hij door middel van een bizar plan in te lossen. De hoofdrollen van de originele film worden vertolkt door Ruben van der Meer, Ton Kas en René van ’t Hof.

De AVRO regelde een flink deel van de financiering van dit project. Tijdens het draaien moesten de meeste medewerkers geld toeleggen, maar de film kwam er toch omdat iedereen geloofde dat het een geweldige film zou worden. Uiteindelijk werd het geen grote bioscoophit, maar volgden er wel vijf Gouden Kalf nominaties en twee Gouden Kalveren. De nominaties waren voor Beste Film, Beste Montage voor Marc Bechtold, Beste Muziek voor Erik-Jan Grob, Beste Regie voor Max Porcelijn en Beste Acteur voor Ruben van der Meer. De Gouden Kalveren zijn gewonnen door René van ’t Hof voor Beste Mannelijke Bijrol en Max Porcelijn voor Beste Scenario.