APRIL, MAY EN JUNE bekroond met Platina Film

Meer dan 400.000 bezoekers hebben APRIL, MAY EN JUNE, de komische dramafilm geregis­seerd door Will Koopman, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Platina Film-status behaald. Dinsdag wordt de award over­handigd aan hoof­drol­spelers Linda de Mol, Elise Schaap en regis­seur Will Koopman. De Platina Film Award is een initi­atief van het Neder­lands Film Festival en het Neder­lands Film­fonds. Op 28 december 2019 werd APRIL, MAY EN JUNE bekroond met de Gouden Film-status. Het is de eerste film in 2020 die de Platina Film Award ontvangt.

ls de ernstig zieke moeder van de drie halfzussen April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar autis­tische zoon Jan. Maar gecon­fron­teerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeil­ijke tijd die komt. 
Platina Film
APRIL, MAY EN JUNE is geregis­seerd door Will Koopman (GOOISCHE VROUWEN). Het scenario werd geschreven door Frank Houtap­pels naar een idee van Linda de Mol. APRIL, MAY EN JUNE is gepro­duceerd door Talpa Fictie B.V. met een bijdrage van de Nether­lands Film Produc­tion Incen­tive en steun van het Abraham Tuschinski Fonds. De drie hoof­drollen worden gespeeld door Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Elise Schaap. Bijrollen zijn onder meer voor Olga Zuider­hoek, Bas Hoeflaak, Patrick Duffy, Mark Rietman, Gijs Scholten van Aschat, Peter Bolhuis en Dragan Bakema. Inde­pen­dent Films verzorgt de filmdis­trib­utie van APRIL, MAY EN JUNE, die in release ging op 19 december 2019 en momenteel in 132 bioscopen draait. De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Neder­lands Film Festival en het Neder­lands Film­fonds toegekend wanneer er voor een Neder­landse film tijdens de roulatie respec­tievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoop­kaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Neder­landse docu­men­taires die 10.000 bioscoop­be­zoekers hebben getrokken.
ga terug

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte