do 06 mei 2021

Alle films van Paula van der Oest op een rij

Op vrijdag 21 mei vindt de tweede editie van Kijk Ons plaats op Picl. Die dag geniet je van een exclusieve online voorpremière van LOVE IN A BOTTLE, de nieuwe film van Paula van der Oest. De film gaat over twee mensen – gespeeld door Hannah Hoekstra en James Krishna Floyd – die een liefdesrelatie via Facetime beginnen tijdens de lockdown. Kun je hier niet op wachten? Wij zetten op een rijtje waar je een deel van het eerdere werk van Paula van der Oest kunt bekijken.

 


Films van Paula van der Oest on demand

Nog niet alle films van Paula van der Oest zijn on demand te zien, maar een groot deel wel. Wij zetten hieronder op een rij wat je waar kunt zien.

 

 • KLEINE IJSTIJD (2018)

  Een groep vrienden komt bij elkaar om de as te verstrooien van hun vriend en held Kas. Hun reünie begint gezellig chaotisch, maar de vriendschapsband wordt flink op de proef gesteld.

  Bekijk op Videoland
 • TONIO (2017)

  Boekverfilming, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van A.F. Th. van der Heijden, waarin het noodlottige verkeersongeluk van diens zoon Tonio en de verwerking van het verlies centraal staan. De film won een Gouden Kalf voor Beste Montage (Sander Vos).

  Bekijk op Videoland
 • NOORD ZUID (2015)

  Politieserie met Amsterdam als decor, over rechercheur Dana (Ariane Schluter) die na haar scheiding van het sjieke Zuid naar een volksbuurt in Noord verhuist. Zij en haar team moeten een raadselachtige moordzaak oplossen.

  Bekijk op NPO Start
 • LUCIA DE B. (2014)

  Thriller, rechtbankdrama en biografisch portret ineen over de waargebeurde veroordeling van de Haagse verpleegster Lucia de Berk die ruim zes jaar onterecht gevangen zat voor zeven moorden die nooit zijn gepleegd. Ariane Schluter speelt de rol van Lucia, waarvoor ze een Gouden Kalf nominatie ontving.

  Bekijk op Videoland
 • VAN GOD LOS - KLEM (2012)

  Ook Paula van der Oest regisseerde, zoals vele andere Nederlandse regisseurs, een aflevering van de serie VAN GOD LOS. In de aflevering KLEM wil Chantal aan de sleur van haar uitgebluste huwelijk met René ontsnappen, en een nieuw leven beginnen met haar nieuwe geliefde. René wil het huwelijk tegen elke prijs redden, en bijt zich er in vast.

  Bekijk op NPO Start
 • THE DOMINO EFFECT (2012)

  Minister of werkster, autohandelaar of taartenbakster, als de crisis uitbreekt is niemand veilig. Wereldwijd opgenomen mozaïekfilm toont dat we meer van elkaar afhankelijk zijn dan ooit. Menselijkheid en liefde zijn de laatste toevluchtsoorden. Paula van der Oest ontving voor deze film het Gouden Kalf voor Beste Regie.

  Bekijk op Pathé Thuis
 • BLACK BUTTERFLIES (2011)

  Poëtische biopic over de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker (gespeeld door Carice van Houten), die in haar turbulente leven vocht tegen de demonen van drank en depressie en haar moeizame relaties met mannen, onder wie haar autoritaire vader (gespeeld door Rutger Hauer). De film won Gouden Kalveren in de categorieën Beste Montage (Sander Vos), Beste Actrice (Carice van Houten) en Beste Film.

  Bekijk op Pathé Thuis
 • TIRAMISU (2008)

  Subtiele tragikomedie over een toneelactrice (Anneke Blok) die door een crisis gaat als ze haar woonboot dreigt kwijt te raken. Dankzij een nieuwe boekhouder (Jacob Derwig) krijgt ze een andere kijk op de wereld.

  Bekijk op Pathé Thuis

Ook interessant