vr 11 sep 2020

7 Gouden Vragen Aan… Isis Cabolet

In de rubriek De 7 Gouden Vragen Aan… voelt het NFF een talent uit de wereld van film, televisie en interactive aan de tand. Dit keer spraken we met Isis Cabolet, regisseur en scenarist van de korte film DE ONTMOETING – KUTLEVEN, die is geselecteerd voor de NFF Debuutcompetitie en online te zien is op het NFF.

Bestel je ticket

1. Wat is voor jou het meest memorabele moment uit je carrière tot nu toe?
Een aantal jaar terug speelden we met mijn Performance Collectief Bouillabaisse onze eigen voorstelling in een ramvolle tent op Lowlands. Dat was een superkick.

2. Wat weet niemand over jouw vak?
Wat betreft het schrijven spendeer ik ongeveer 70 procent van de tijd starend in het niets of staand onder de douche. Ik ben slechts 30 procent van de tijd daadwerkelijk aan het typen.

3. Welk talent uit jouw vakgebied moeten we in de gaten houden?
Sinem Kavus. Een mega ondernemende powerchick die naast acteren ook haar eigen solo’s schrijft en speelt. Ze kan dansen, zingen, rappen, schrijven, acteren, make-uppen en twerken. Wat wil je nog meer?!

4. Welk personage uit een van je films zou je willen zijn?
Ik heb nog maar één film gemaakt, dus veel keuze heb ik niet. Madelief, het belangrijkste personage uit KUTLEVEN is in wezen een persiflage van mijzelf. Het verhaal van de film is niet autobiografisch (maar gebaseerd op de tragische dood van de kat Victoria van een vriend van mij), maar ik had er wel zo mee om kunnen gaan. In moeilijke periodes word ik extreem passief en wil ik het liefst verdwijnen.

5. Welke collega nomineer jij voor een Gouden Kalf?
In mijn vrije tijd maak ik een zero budget webserie genaamd HALLO ANGELA over een vrolijke vrouw van middelbare leeftijd, met een kort pittig kapsel en een zéér positieve kijk op het leven. Ik film het en speel tegelijkertijd haar dochter. We bedenken van te voren een scriptje, maar negen van de tien keer improviseren we op locatie. Angela wordt geniaal gespeeld door Cheryl Moenen, die overigens gewoon mijn leeftijd is. Niemand heeft tijdens het draaien door dat het nep is. Ik vind Cheryl één van de beste actrices van Nederland en ze zou véél meer rollen moeten spelen naar mijn mening. Jammer dat de filmwereld zo eenzijdig cast.

6. Wat is jouw favoriete Nederlandse film van de afgelopen 40 jaar?
Honderd procent HET ZAKMES. Zo’n simpel verhaaltje (shit, ik heb nog steeds het zakmes van mijn beste vriend maar hij is verhuisd, wat nu?), maar alles zit erin. Het is geniaal gespeeld en ik word er nog steeds vrolijk van.

7. Wat is jouw favoriete herinnering aan 40 jaar NFF?
Ik heb nog niet zo veel herinneringen opgebouwd, maar dat ik dit jaar ben geselecteerd voor de NFF Debuutcompetitie met de film die ik geschreven en geregisseerd heb, staat vooralsnog op een dikke nummer één. Met een goud randje eromheen!