wo 19 dec 2018

6x korte recensies voor de Dag van de Korte Film door Hugo

Speciaal in het teken van de Dag van de Korte Film heeft bevlogen criticus en journalist Hugo Emmerzael korte recensies geschreven over de zes korte films in het programma. Zo kort, dat ze in één tweet te bevatten zijn. Lees ze hieronder!

De Dag van de Korte Film vindt aanstaande vrijdag plaats, op 21 december 2018 in 22 filmtheaters door het land. Het programma bestaat uit korte films van aanstormend, Nederlands talent die het afgelopen jaar geselecteerd zijn voor (inter)nationale filmfestivals en diverse prijzen wonnen. Dit programma wil je niet missen! Kijk voor meer informatie op www.dagvandekortefilm.nl.

Foto: Hugo Emmerzael © Desiree Schippers

 • SKÓGAFOSS (Niels Bourgonje)

  Mama aan de lijn. Ben je éindelijk met je vriendin op vakantie, gaat die telefoon weer! In de IJslandse natuur toont SKÓGAFOSS de voor- en nadelen van altijd verbonden zijn.

  Meer over de film
 • WORD! (Amos Mulder)

  Het geanimeerde WORD! is een woordeloze kritiek op taal en betekenis in het post-fact-tijdperk. Hoe vang je dat in woorden? Een poging: WORD! maakt je weer even sprakeloos..

  Meer over de film
 • DE SPELENDE MENS (Sanne Rovers)

  Spelopdracht: zoek nu Johan Huizinga op. Sanne Rovers brengt zijn speltheorieën tot leven in dit energieke, poëtische en (jawel) speelse portret van de mens verstrikt in spel.

  Meer over de film
 • KORT MAAR KRACHTIG (Junaid Chundrigar)

  KORT MAAR KRACHTIG geeft het goede voorbeeld: waarom een THE LORD OF THE RINGS-trilogie marathon als het ook in twee minuten kan?

  Meer over de film
 • TEX (Jonas Smulders)

  In dit debuut laat topacteur Jonas Smulders zijn regiespierballen zien. Te verwachten van een acteur/regisseur: het spel van Romy Gevers als puberende Amsterdammer Tex is 🔥

  Meer over de film
 • HALLO SALAAM (Kim Brand)

  De ernst van de vluchtelingencrisis letterlijk uitgelegd in kindertaal. Hollandse schoolkinderen Sil & Merlijn 🤝 wereldwijde vluchtelingen Reza & Hamid & Maisam & Azadin & Omar.

Over De Dag van de Korte Film

Datum: 21 december 2018
Locaties: ’t Hoogt (Utrecht), Louis Hartlooper Complex (Utrecht), Eye Filmmuseum, Filmtheater Kriterion, Het Ketelhuis, De Balie, De Uitkijk, Parkvilla – Kunsteducatie, Filmhuis, Theater, Focus Arnhem, Filmhuis Lumen, Verkadefabriek, Filmhuis Den Haag, Filmhuis De Keizer, The Movies, Lumière Cinema, Cinema Middelburg, LUX Nijmegen, ECI Cultuurfabriek, Filmtheater De Fabriek, Luxor Theater en Filmtheater Fraterhuis, Filmhuis Den Haag, Filmhuis Bussum
Tijden & toegang: ga voor meer informatie per filmtheater naar www.dagvandekortefilm.nl, ook voor meer informatie over een speciaal korte film programma voor kinderen i.h.k.v. De Dag van de Korte Film. Alle (gesproken) films zijn Engels ondertiteld.

Meld je aan voor het Facebook evenement